Kijk in de Kernen: Wilp

Wilp- Wilp en omgeving is in rep en roer. Een dorpsquiz houdt hele volksstammen in zijn greep. Op zich niet zo verwonderlijk als je nagaat dat er bijna 600 deelnemers meedoen, verdeeld over 56 teams. De deelname is een unieke gemene deler en zorgt nu al, naast een hoop commotie, voor het beoogde resultaat namelijk; verbinding.

Net als op KijkindeKernen.nl komen mensen, dankzij de ‘Dijk van een Dorpsquiz’, met elkaar in contact. Doordeweeks langs het schoolhek of in het weekend langs de afrastering van het voetbalveld. Telkens is de dorpsquiz het onderwerp van gesprek en meestal zijn ze zelf het lijdend voorwerp. Geschriften worden opgegraven, naslagwerken worden van het stof ontdaan, teamvergaderingen worden (al dan niet in het diepste geheim) gepland en messen worden geslepen.

Op vrijdagavond 29 maart gaat het gebeuren; de quizavond. Vanaf 18.30 uur kan elk team een quizboek met toebehoren ophalen in de Dorpskerk van Wilp. Vóór 23.30 uur moet datzelfde quizboek weer ingeleverd worden. Een aantal weken later, op vrijdagavond 10 mei, volgt de climax. In de kantine van SV CCW’16 vindt er dan een knallende feest- en uitslagavond plaats.

Op KijkindeKernen zien we dat zelfs Hans Kazàn zich ermee bemoeit. Vanuit een zonnig Marbella richt hij zich tot de deelnemers middels een videoboodschap. Hierin stelt hij vragen over zijn periode als Wilpenaar. Maar er zijn ook andere video’s, tips en hints te vinden op het online dorpsplein.

KijkindeKernen is hét online dorpsplein vóór en door inwoners van de gemeente Voorst. Maak een account aan (zowel privé als voor een groep/bedrijf) en wordt volger van de kern(en) die je wilt volgen.

woensdag 6 maart

Deel dit bericht