Kindcentrum Hagewinde nieuwe naam in Wilp

Vorige week maandag is de naam van de openbare basisschool Hagewinde, officieel

Veranderd in Kindcentrum Hagewinde. De naamswijziging werd doorgevoerd omdat de Hagewinde niet alleen een basisschool is, maar ook een peuterspeelzaal binnen de muren heeft. Dit is echter al jaren het geval, maar binnen Stichting Archipel waar de school onder valt, wordt de kinderopvang en onderwijs steeds meer als een geheel gezien. De peutergroep en de kleutergroep werken regelmatig met elkaar samen. Er worden verschillende activiteiten gezamenlijk georganiseerd, thema’s worden tegelijkertijd aangeboden, bepaalde speelhoeken worden door beide groepen tegelijkertijd gebruikt en ook het buitenspelen doen ze deels gezamenlijk. Zo raken de peuters al vertrouwd, met de leerkrachten en de kinderen uit de kleutergroep en vindt de overgang van peutergroep naar basisschool heel geleidelijk plaats.

Cadeautje

De oudste en jongste leerling hebben de nieuwe naam onthuld. In verband met de coronamaatregelen mochten niet alle leerlingen op het schoolplein meekijken, maar konden ze het wel live volgen op het digibord.

Alle leerlingen hebben vanwege deze feestelijke gebeurtenis een cadeautje gekregen van de Stichting Vrienden van de Hagewinde. Meer

informatie over het kindcentrum is te vinden op de website:www.kchagewinde.nl

Twee leerlingen mochten de nieuwe naam onthullen.

woensdag 31 maart 2021

Deel dit bericht