Kinderboekenweek op de De Hietweide

TWELLO.- Op woensdag 2 oktober is de Kinderboekenweek op basisschool de Hietweide gestart. Alle kinderen hebben meegedaan aan het spel wat in het teken stond van het thema van deze Kinderboekenweek: “Reis mee”.

Een gezellige ochtend waarin kinderen van groep 1 t/m 8 samen puzzels hebben opgelost, voertuigen hebben bedacht en natuurlijk hebben ze elkaar voorgelezen. Ook ging iedere groep op reis naar een zelfgekozen land, spullen inpakken, verkleden en dan een foto maken. Het thema is dit jaar Reis mee. In alle groepen zal er tot 14 oktober gewerkt worden over reizen, landen en vervoersmiddelen. Op 14 oktober is er ’s avonds het Boekenbal waar de gouden griffel en het gouden penseel uitgereikt zal worden. Ook zullen de kinderen op die avond aan ouders en belangstellenden laten zien en horen wat ze geleerd hebben over dit thema. Voor de bovenbouw is afgelopen week Sanne de Bakker op school geweest. Deze kinderboekenschrijfster heeft in iedere groep een inspirerende creatieve workshop gegeven die gekoppeld was aan een van haar boeken. De kinderen waren heel enthousiast en zullen zeker boeken van haar gaan lezen. Voor de kinderen van groep 3 en 4 komt er nog een theatervoorstelling in de bibliotheek. Theatergroep Laros voert dan de voorstelling “Het nieuws van gisteren” op.

Voor het onderwijs is 10 oktober 2019 uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid, de kinderen van de Hietweide zullen activiteiten aangeboden krijgen waarin duurzaamheid en het thema Reis mee! gecombineerd zullen worden. Het belooft een spannende gezellige actieve dag te worden.

woensdag 9 oktober

Deel dit bericht