Kinderboekenweek

Twello- In de eerste week van oktober (3 t/m 14) vindt de 64e editie van de Kinderboekweek plaats. Dit is een mooie gelegenheid om het kinderboek eens goed in de schijnwerpers te zetten. De Kinderboekenweek bestaat al sinds 1955. Naast aandacht voor de vele kinderboeken worden op scholen en in bibliotheken veel activiteiten georganiseerd, van theatervoorstellingen tot en met meet-en-greet met auteurs.

Kom erbij!

Dit jaar staat ‘’vriendschap’’ centraal tijdens de Kinderboekenweek met als motto ‘’kom erbij!’’.

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

Vriendschap

Juist door het lezen van boeken, waarin vriendschap vaak een thema is krijgt een kind inzicht in de verschillende karakters van de personen in het boek. De een is verdrietig, terwijl de andere zich misschien weer schuldig voelt. Een kind ontdekt meerdere kanten van een verhaal en leert zich in te leven in de (hoofd)personen. Dit heeft een positief effect op de sociale ontwikkeling en het omgaan met anderen.

Ook binnen de bibliotheken Brummen, Eerbeek en Twello bruist het tijdens de Kinderboekenweek van activiteiten. Verheugd kan gemeld worden dat 16 basisscholen een bezoek zullen brengen aan de bibliotheek voor een ontmoeting met een jeugdschrijver. En 7 schrijvers gaan een groot aantal basisscholen bezoeken. Voor leerlingen van groep 3 en 4 is er een fantastische theatervoorstelling, die in het teken staat van Vriendschap.

woensdag 3 oktober

Deel dit bericht