Kinderen van de Hietweide bij Kunstkring Twello

Twello- De kinderen van groep 6 van basisschool de Hietweide hebben een leuke start van het schooljaar gemaakt. Al in de tweede schoolweek stond het samenwerken met de kunstenaar Rob Chevallier op het programma. Op maandag kwam hij in de klas om met de kinderen te praten over wat 'kunst’ nou eigenlijk inhoudt en hij liet wat van zijn meegenomen werk zien. De dagen daarna gingen de kinderen in de klas aan de slag met het maken van tekeningen en ontwerpen.

Het thema was de zee, water, vissen en de verandering van het klimaat. Donderdagmiddag brachten ze een bezoek met de klas aan galerie ‘De Statenhoed’ van Kunstkring Voorst. Daar ging Rob met de kinderen aan de slag. Met zijn hulp werden de door de kinderen meegebrachte tekeningen en spullen van huis omgetoverd tot heuse kunstwerken. De kinderen was gevraagd om ‘kringloopspullen’ van huis mee te nemen, spullen die thuis gemist konden worden en omgevormd mochten worden tot kunstwerk. Vrijdag waren ze nogmaals bij de galerie, dit keer voor de opening. Ivo Gerritsen, de directeur van de Hietweide, opende de expositie. Daarna konden de ouders het werk van hun kinderen samen met het eigen werk van Rob bewonderen.

Op zondagmiddag 12 september was de afsluiting van de expositie. Alle zelfgemaakte kunstwerken werden tentoongesteld aan de bezoekers. Drie leerlingen hebben deze middag ook nog een gedicht voorgedragen aan het publiek. Het was een hele leuke en geslaagde week!

woensdag 15 september 2021

Deel dit bericht