Klarenbeeks echtpaar is nog bijzonder actief

Klarenbeek- Joop en Bets Huisman uit Klarenbeek hadden zich hun gouden huwelijksfeest wel iets anders voorgesteld maar nu kan het toch in bescheiden omvang gevierd worden op woensdag 13 oktober. Alleen met kinderen en familie wordt het feest gevierd. Het gouden paar geniet van een prima gezondheid en zijn alle dagen nog flink in de weer. Ze zijn blij en dankbaar dat zij deze mijlpaal kunnen vieren met hun twee kinderen en vier kleinkinderen.

Prettig wonen
De bruid Bets Huisman-Huisman werd 71 jaar geleden geboren aan de kinderrijke Broekstraat (‘goede grond’ werd er gezegd) in Klarenbeek. Na de lagere school en de huishoudschool (VGLO) ging zij op veertienjarige leeftijd al in betrekking. Bij twee gezinnen in Apeldoorn heeft ze lange tijd gewerkt tot haar huwelijk met Joop Huisman(geen familie) en gingen wonen aan de Klarenbeekseweg waar ook de beide kinderen werden geboren. Het werd daar wat te klein. Ze waren erg blij dat ze een nieuwe woning kregen aan De Zweep waar ze nu al meer dan veertig jaar prettig wonen. Ze genieten van de prachtige tuin die bij de hoekwoning hoort. Het paar houdt beiden van zang. Bets zingt al lange tijd bij het parochieel kerkkoor Spirit. Ze is ook altijd aanwezig bij rouw- en trouwdiensten. Ook verleent ze haar medewerking bij het koffieschenken in Het Boshuis.

Veehandelaar
Joop Huisman(73 jaar) is nog altijd een druk baasje. Hij kan nog niet stilzitten al maakt hij niet meer zulke lange dagen als vroeger. Joop is bijna zijn hele leven veehandelaar geweest. Hij ging eerst naar de landbouwschool en nadien al snel zijn vader en broer helpen die in vee handelden. Ook werkte hij bij Hertgers met de shovel en als chauffeur. Na het overlijden van zijn vader nam hij diens wijk over en begon zelfstandig met een veehandel. Met succes heeft Huisman gehandeld met boeren en hobbyfokkers. Doordat hij het vertrouwen wist te winnen van veel mensen kon hij goed handelen. Om een goede prijs te bepalen bekijkt de handelaar nauwkeurig het vee. Huisman: “Het dier moet in goede conditie zijn. Niet mager en de vacht moet glanzen. Door jarenlange ervaring leer je goed. Gezellige contacten met de mensen”.

Paarden en zingen
De bruidegom heeft een druk leven maar weet toch tijd te vinden voor zijn grote hobby het werken met paarden. Menigeen heeft hem al met zijn Bels bezig gezien met ploegen, graan oogsten of hooien. Hij is actief lied van de Carrouselgroep Hall. De groep geeft graag een demonstratie aanspannen en rijden. In de woonkamer is een knoert van een wisselbeker te zien die hij won bij wedstrijden met zijn paarden. Zelf heeft Huisman een Bels maar ook een welshpony van 28 jaar en een shetlander is zelfs 29 jaar oud. Daarnaast ook nog dertig schapen waarbij hij ieder jaar vele lammeren fokt. Een andere grote hobby van Huisman is het zingen in het Oosterhuuzens Dialectkoor. Op latere leeftijd ontdekte hij dat zingen erg fijn is. Huisman: “Het is een mooi koor. Altijd prettig. Met ons vrolijke repertoire brengen we overal gezelligheid. Fijn dat we weer mogen zingen. Ik heb het erg gemist in de afgelopen tijd”.

woensdag 6 oktober 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws