Klarenbeekse kermis

Klarenbeek- In het weekend van 16, 17 en 18 augustus vond de jaarlijkse Klarenbeekse Kermis plaats. Ondanks de grijze lucht en wat spetters regen hier en daar hebben we er een geslaagd en ontspannen weekend van kunnen maken. De saamhorigheid tijdens de jubileumeditie van de vrijdagmiddagkermis en de tropische sferen van de volkspelen zorgden o.a. voor ‘zonneschijn’ dit weekend! Ook de tomeloze inzet van het bestuur, met veel nieuwe bestuursleden, en de hulp van veel trouwe vrijwilligers zorgde dat Klarenbeek straalde dit weekend!

Vrijdag 16 augustus 2019

’s Middags was de kermis weer toegankelijk voor onze speciale gasten. Mensen met een beperking konden geheel kosteloos gebruik maken van alle attracties, waarbij de snelheid en muziek volledig werd aangepast aan deze doelgroep.
Dit jaar hadden we een bijzondere editie want het was de 10e keer dat we dit organiseerden! Alle gasten werden omringd met een vrolijke bloemenslinger (mogelijk gemaakt door Beau Events) en konden genieten van een gratis frietje van Westrik.
Met onze Special guest Willeke Alberti was het gevoel van ‘samen zijn’ helemaal compleet in de tent!

De opening en het vogelschieten
’s Avonds vond de officiële opening plaats tijdens de start van het Vogelschieten, waarbij teams van gehuwden en vrijgezellen tegen elkaar streden. Het doel was om de houten vogel aan stukken te schieten en vervolgens met de eer en de titel naar huis te gaan.
In de avond ging het na het vogelschieten helemaal los in de tent met de band Unite. Met de fijnste hits, de hardste beats en de beste feestnummers zette Unite de tent op z’n kop!

Zaterdag 17 augustus 2019

Kinderspelen
Het kindercomité had natuurlijk voor dit jaar weer verschillende leuke en sportieve spelletjes georganiseerd. Dit jaar hadden ze een gave survivalbaan, maar ook het zwembad mocht niet ontbreken! De allerkleinsten konden genieten van Circus Meerfout, een circusshow waarbij dappere kinderen en sterke vaders ingezet werden voor hun knotsgekke trucjes.

Kermistoertocht
Maar liefst 246 deelnemers deden mee, ondanks de minder gunstige weerberichten! Dat mocht de pret niet drukken voor de deelnemers! Oude tractoren, oude auto’s, buggy’s, klassieke motoren, maar ook Solexen, Zundapps, Kreidlers en andere oude bromfietsen deden mee. Dit gebeurde allemaal in samenwerking met SCV Oldtimers, de Solexclub Vette Boegie uit Teuge, de Zundappclub uit Empe, de Kreidlerclub uit Klein Amsterdam en de Honda MB club. Er waren twee routes: een korte route van circa 30 km en een lange route van circa 70 km met een tussenstop bij camping de Bosgraaf in Lieren. Het weer zat mee want net na afloop van de tocht, begon het keihard te plenzen.

Volksspelen
De Beach boys van de Volksspelen zorgen voor tropische sferen en zonneschijn in Klarenbeek met het thema Hawaï.
Op de Klarenbeek-Buikschuif-Beach was snelheid maar zeker ook behendigheid nodig om de Hawaiaanse cocktails veilig en gevuld bij de gasten geserveerd te krijgen! Ook de surfplanken en flippers mochten niet ontbreken.
Dit jaar werd er door de deelnemende groepen veel aandacht besteed aan de originaliteitprijs. De Slaapfluiters gingen er met deze prijs van door en wonnen met hun hele groep een cocktailworkshop!

Zaterdagavond
Het in 2018 door de OVK gelanceerde rockcafé kreeg ook dit jaar weer een vervolg in een sfeervol ingerichte rocktent! Dit keer met live muziek van de hardrockformatie Midnight. Maar natuurlijk was ook DJ Mat’n Sonic weer van de partij.
Buurman & Buurman zorgden weer voor een spetterende zaterdagavond in Klarenbeek. Het dj-duo weet iedere keer weer de tent op zijn kop te zetten. Naast hun confetti kanonnen kwam er dit jaar ook sneeuw uit hun kanonnen.
De knappe mannen van Waterproof Shampoo brachten een ramvolle show met zo-die-zag-ik-niet-aankomen-hits, verbluffende medley’s en je-kan-niet-anders-dan-meeblèren-momenten.
Deze band bracht heel Klarenbeek aan het dansen.

Zondag 18 augustus 2017

Ker(k)misviering “Je bent wie je bent”
Tafels met zonnebloemen voor een kleurrijk glas-in-lood achtergrond zorgden voor een intieme zondagochtend tijdens de ker(k)misviering. Een mooi thema waarin persoonlijke groei en jezelf leren kennen centraal stond. Joke van Reen, bracht naast met het gelegenheidskoor een aantal mooie nummers ten gehore. De collectie ging dit jaar naar De Zonnebloem. Na de dienst was en nog een gezellig samenzijn met koffie en krentenbrood.

The Battle
Na de enerverende en spectaculaire Hawaïaanse Volksspelen op zaterdagmiddag, was het op de zondagmiddag opnieuw tijd voor vermaak met ´The Battle´. Uniek en nog niet eerder vertoond in Klarenbeek en omstreken, een combinatie tussen paarden en show!

Zondagavond
De zondagavond werd afgesloten met veel muziek; eerst een optreden van de band House of Rock, gevolg door het crazy hour van onze vrienden Buurman en Buurman: een knotsgek uurtje vol gekkigheid en muziek waar de diehard-feestgangers nog een laatste keer helemaal los gingen!

Alle foto’s van het hele weekend staan online op www.ovk-klarenbeek.nl. De aftermovie, om nog even lekker na te genieten, is te zien op de Facebook & Instagrampagina van de Oranje Verenging Klarenbeek.
Klarenbeek heeft dit weekend laten zien wat goed feest vieren is!

woensdag 21 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws