KLEINDIEREN SHOW VAN KDS TWELLO MET HANENKRAAIWEDSTRIJD

TWELLO.- Kleindierensportvereniging Twello en Omstreken organiseerd aankomend weekend, van vrijdag 8 tot en met zondag 10 november, haar jaarlijkse kleindierenshow. Dit betreft de 61e clubshow! Er zullen ruim 200 dieren, zoals kippen, duiven, konijnen en cavia’s in de kooien gebracht worden.

Op vrijdag worden deze dieren door professionele keurmeesters gekeurd. Op vrijdagavond zullen de prijzen tijdens de opening uitgereikt worden. Daarna is de show vanaf 20.30 uur geopend voor het publiek. Overige openingstijden zijn: zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Daarna zal er door de inzenders van de dieren, als alles is opgeruimd, genoten worden van de traditieonele snert maaltijd.

De show locatie is gelegen in de Zone College, Meester Zwiersweg 4. Er wordt een entree gevraagd van 3 euro. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang. Leden van KDS zijn graag bereid om uw vragen ten aanzien van de kleindierenhobby te beantwoorden. Ook zullen dieren te koop worden aangeboden.

Grote publiekstrekker is elk jaar de `knuffelhoek`. Deze knuffelhoek is speciaal gemaakt in samenwerking met leerlingen van de school. Ook zullen deze leerlingen toezicht houden bij de knuffelhoek. In deze hoek kunnen kinderen naar hartenlust knuffelen met konijnen, cavia´s enz. Dit is een prachtige manier om de kinderen kennis te laten maken met dieren en om hun te laten leren hoe met dieren om te gaan.

Op de zaterdag wordt er van 14.00 uur tot 15.30 uur de traditionele actie KIND en DIER gehouden. Kinderen kunnen hun eigen huisdier meenemen en deze laten keuren door de bekende keurmeester Richard Koers, die wordt geassisteerd door Annemiek Taverne. Met name zal gelet worden op de conditie en de verzorging van het huisdier. Ook kunnen kinderen met hun huisdier op de foto gezet worden. Voor ieder kind ligt er een prijsje klaar!

Zondagmorgen zal vanaf 10.00 uur een hanenkraai wedstijd gehouden worden. Dit zal vermoedelijk een hoop gekraai opleveren. Het aantal `kraaien`dat de haan produceert word geteld en de haan met de meeste `kraaien` is de winnaar. Dit is een prachtige gelegenheid om een stukje Hollandse folklore mee te maken.

woensdag 30 oktober

Deel dit bericht