Kleine bouwvakkers in spé

Twello- Woensdag 15 februari was het een komen en gaan van leerlingen van groep 1 t/m 4 van Daltonschool De Kleine Wereld op de bouwplaats van Bouwbedrijf Nikkels in Wilp. Naar aanleiding van het thema: Bouwen maar, was dit een verrijkende excursie. Met laarzen en regenjas aan bezochten we de bouwplaats.

Toen we aankwamen zagen we gelijk een kraanwagen die een dakkapel aan het plaatsen was. We kregen een rondleiding op de bouwplaats waar we verschillende voertuigen zagen, zoals een hijskraan, zandwagen, een silo met specie. We zagen een bouwkeet en natuurlijk heel veel bouwvakkers. We mochten in een huis in aanbouw kijken en zagen de buizen en elektriciteitsdraden die uit de muur staken. We konden al zien waar de keuken en het toilet zouden komen. We mochten zelfs meehelpen om een muurtje te metselen. Na het bezoekje gaven veel kinderen aan later bouwvakker te willen worden.

Op school hebben we de afgelopen weken gewerkt en gespeeld over de bouw.

We hebben op het leerplein een bouwplaats gemaakt met spullen die de kinderen meegenomen hadden, zoals gereedschap, speelvoertuigen, helmen, kleding.

Er stond zelfs een zelfgebouwde hijskraan en een bouwkeet. Met de bouwdozen en maquette van bouwbedrijf Nikkels, werden mooie bouwwerken nagemaakt en konden we zien hoe een huis op schaal eruit ziet. Met de afsluiting op school konden alle ouders, opa’s en oma’s en belangstellenden de bouw- en kunstwerkjes, van bouwblokken, lego, duplo, kapla en klei bewonderen.

woensdag 28 februari 2024

Deel dit bericht