Klimagie-evenement als zijtak van IJssel Biënnale

Twello- De vrijwilligers van Kunstkring Voorst hebben niet stil gezeten tijdens de verplichte lock down. In de tussentijd is er hard gewerkt aan het project KLIMAGIE. De Kunstkring houdt deze zomer een mooi evenement over de impact en de toekomst van ons klimaat. Dit evenement is opgenomen in de IJssel Biënnale-agenda. Op kunstzinnige wijze wil de Kunstkring uiting geven aan ideeën over het klimaat. Dat doen de kunstenaars o.a. samen met inwoners. Ze roept dan ook iedereen op om mee te denken, mee te doen, mee te helpen met het maken, maar ook zelf ontwerpen of materiaal doneren.

De galerie De Statenhoed, verbonden aan de Kunstkring gaat weer open op haar reguliere openingstijden in het weekend van 7 mei. Dan kan er weer een bezoek gebracht worden aan de expositie. Maar ook kunnen inwoners hun bijdrage aan het KLIMAGIE-project leveren door bv schoongespoelde (zo blauw mogelijk) melkpakken in te leveren. Hiervan wordt straks een ‘’toekomstboot’’ gebouwd. Maar ook zijn we op zoek naar hout of triplex (om vissen of andere sjablonen) van te zagen. Kippengaas om bijzondere wezens te bouwen als vreemde vogels, gemuteerde vissen of andere creaturen die er in de toekomst heel anders uit gaan zien. Deze komen te staan rond de ‘rotzooiboot’, want voorlopig is er nog werk aan de winkel.

Maar zelf iets maken is nog veel mooier. Des te meer creaties er aangeleverd worden, des te uitgebreider wordt in augustus de buitenexpositie! Een aantal mensen is al bezig met het maken, beschilderen of ontwerpen van de zogenaamde wensvissen die straks (op een pin) in de tuin bij de galerie aan de Dorpsstraat komen te staan. Het is de bedoeling dat elke vis een motto/wens voor de toekomst op zijn lijf heeft staan. Wat wil jij?: schone lucht, minder auto’s, schone zeeën, minder droogte? Hoe zou je dat kunnen bereiken? Allemaal vragen waarop de Kunstkring graag antwoord krijgt van inwoners. Voor een ieder die meer wil weten over het project KLIMAGIE heeft de Kunstkring een pagina op hun website gemaakt. Maar ook op pagina NIEUWS – KLIMAGIE leest u steeds het actuele nieuws. Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief, waarmee u de updates in uw mail krijgt. Wilt u een bijdrage leveren in welke vorm dan ook? Meld u dan aan bij sjaakcrezee4@gmail.com . Kunstkring Voorst is gevestigd aan de Dorpsstraat 11 te Twello.

woensdag 5 mei 2021

Deel dit bericht