Klompenpad Beekweidenpad in Voorst is open

Regio- Een nieuwe activiteit wordt vanaf 1 augustus a.s. toegevoegd aan het toch al rijke assortiment van serviceverlening bij Primera Oonk. De consument weet maar al te goed de weg te vinden naar de fraaie winkel in het centrum van Twello als het gaat om boeken, tijdschriften, kantoorbenodigdheden en het post nl loket, maar daar komt nu de pasfotoservice bij. Na een kleine interne verbouwing krijgt deze specialiteit een eigen plek in de winkel. Hier kan men ook terecht voor het afdrukken van foto’s (vanaf geheugenkaart of smartphone) via de Kodak Kiosk of thuis vanaf de bank via de Oonk-app. Op gezette tijden komt (bijna) een ieder voor het feit te staan een paspoort, ID kaart, rijbewijs of een OV kaart aan te vragen of te verlengen. En daar is nu eenmaal een pasfoto voor nodig die voldoet aan een door de overheid gestelde eisen. Maar er is nog meer waar Primera Oonk zich voor gaat inzetten. Henk Poelakker: "Door de winkelsluiting van overbuurman v/d Worp werden wij in de gelegenheid gesteld om enkele activiteiten van hen in ons pand voort te zetten. Naast de pasfotoservice kunnen we nu ook fotolijsten, zowel kant en klaar als op bestelling, leveren. Voor dit alles beschikken we over een deskundige en vakbekwame medewerkerster die haar jarenlange ervaring heeft opgedaan bij Foto Van der Worp, zodat goede kwaliteit is gewaarborgd."

Netwerk van Klompenpaden in Voorst

Het nieuwe Klompenpad is een initiatief van inwoners uit het dorp Voorst. Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in samenwerking met vele enthousiaste vrijwilligers, diverse particuliere eigenaren, Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeente Voorst is deze route tot stand gekomen. Het Beekweidenpad is het 125ste Klompenpad. In de buitengebieden van de gemeente Voorst liggen dan zeven Klompenpaden: het nieuwe Beekweidenpad, Fliertpad, Avervoorderpad, Tuylermarkerpad, Woldermarkerpad, het Klarenbeeksepad en het Niebroekerpad. In Posterenk-Bussloo is ook een Klompenpad in ontwikkeling.

Klompenpaden worden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landerijen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken, wordt de leefbaarheid vergroot. Bovendien wordt de lokale economie versterkt door aan te sluiten bij initiatieven als landwinkels, horeca en campings. Doordat inwoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad is het niet moeilijk mensen te vinden die na realisatie van het pad regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden. Deze vrijwilligers zijn aangesloten bij SLG en worden ondersteund met materialen zoals bewegwijzeringsbordjes en gereedschap.

Brochure en app

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder meer te koop bij Bakker Bril, Camping De Haverkamp en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 7 juli ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl of de Facebookpagina,

woensdag 29 juli 2020

Deel dit bericht