Koffie- en theetuin ’t Momentje geopend

Voorst- Op de boerderij van de familie Kloosterboer is met ingang van 3 april een koffie- en theeschenkerij geopend. Voorlopig is 't Momentje in de weekenden open van 9.30 – 16.00 uur. Naast koffie en thee zijn er ook huisgemaakte lekkernijen, zoals gebak en boerenijs te koop. Voorlopig alleen To Go en nog gehuisvest op een gedeelte van de deel van de boerderij.

Blij verrast waren Jokelien Kloosterboer en Marjolein de Witte (schoonzussen) door de enorme belangstelling meteen op de openingsdag. “Dat hadden we helemaal niet verwacht,” aldus Marjolein. “We zagen het als probeersel: we beginnen gewoon en dan zien we wel.” Ruim een jaar geleden vatten de dames het plan op om een zorgboerderij annex theetuin op te starten. Mede door de ingewikkelde regelgeving kwam dat niet van de grond.

De vele fietsroutes door Voorst en het succes van onder meer het nieuwe Beekweidenpad (klompenpad) dat achter de boerderij Groot Oerink loopt, bracht veel wandelaars en fietsers rondom de boerderij. Dat zagen Marjolein en Jokelien als een goede reden om toch met de thee- en koffietuin van start te gaan. Juist in deze coronatijd wordt er heel veel gewandeld en gefietst. Andere horeca waar de bezoeker een kop koffie kan drinken is er niet in de buurt. De gemeente Voorst was enthousiast over hun plannen.

Helaas mag het terras in de boomgaard nog niet open en kan de koffie of thee, al of niet met wat lekkers, alleen afgehaald worden om onderweg te nuttigen, maar hopelijk komt daar binnenkort verandering in. Een gedeelte van de boerderij doet zolang dienst als afhaalpunt. De ruimte is smaakvol aangekleed met allerlei brocante spulletjes. Behalve wat te drinken verkopen ze huisgemaakt gebak, de theesoorten van ‘6tea6’ uit Empe, boerenijs in acht verschillende smaken van ijsboerderij Ôans uit Holten. Chocolademelk maken ze van de eigen koeienmelk en de chocoladebollen gemaakt door Roos Bakings uit Hall. Allemaal streekproducten dus.

Plannen zijn er nog genoeg. Jokelien: “Het is de bedoeling om achter de boomgaard, waar je fijn kunt zitten, een permanent onderkomen te bouwen, het liefst in de vorm van een hooibergschuur, met rondom een terras. De koffie- en theeschenkerij daar, heeft tevens een prachtig uitzicht over de Voorsterklei.” Ook op het wensenlijstje voor de toekomst staan exposities en andere creatieve en culinaire activiteiten in ’t Momentje.

Afgelopen weekend was het in ieder geval al druk: fietsers, wandelaars, maar ook automobilisten wisten ’t Momentje te vinden.

woensdag 7 april 2021

Deel dit bericht