Koninklijke Onderscheiding voor vrijwilligers

Twello- Een drietal vrijwilligers van sportverenigingen in Twello zijn door burgemeester Paula Jorritsma benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jan Haarman

Kreeg de versierselen opgespeld vanwege zijn langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor tennisclub de Schaeck in Twello. Haarman is al 23 jaar actief bij de tennisclub. Tot en met 2011 bood hij hulp bij het onderhoud van de tennisbanen. Vanaf dat jaar is hij voorzitter van de accommodatie commissie. Daarnaast zit hij in de organisatie van het jaarlijkse 50+ seniorentoernooi en helpt hij ook bij het organiseren van toernooien bij de Jeu de boules club in Twello.

In 2018 was hij nauw betrokken bij de renovatie van de tennisclub. De gravelbanen ondergingen groot onderhoud en er werden vier smashcourt banen (rood kunstgras) aangelegd. Het vernieuwde park met 4 gravel- en 4 smashcourt banen mag er zijn én geniet draagvlak van club, gemeente en omwonenden.

Ook hielp Haarman actief mee met de vernieuwing van de sanitaire ruimtes, doucheruimtes, toiletten, keuken en kantine én met de bestrating van het tennispark.

In 2019 werd Haarman benoemd tot clubheld van het jaar. Hij is een vrijwilliger van het eerste uur en betekent dan ook veel voor de tennisclub. Tijdens de Algemene ledenvergadering op 29 mei beëindigt hij zijn taak als voorzitter van de accommodatie commissie. Hij blijft wel bij de tennisclub vrijwillig actief in het onderhoud van de banen.

Bij sv Twello werden de heren Syaranamual en In ’t Veld onderscheiden
En dit vanwege hun langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor SV Twello. Alexander Syaranamual en Bernard In ‘t Veld zijn al 40 jaar vrijwilligers bij de voetbalafdeling van de sportvereniging.

SV Twello is ontstaan op 1 juni 2006 na een fusie van CVV Avanti (opgericht 17 november 1960) en SV Vlugheid en Kracht (opgericht 24 februari 1925). De velden van SV Twello zijn gelegen op het sportcomplex Zuiderlaan in Twello.

Syaranamual is ruim 40 jaar gediplomeerd sportmasseur. Meerdere avonden per week helpt hij vrijwillig spelers bij blessures en zorgt hij voor een fitte selectie van het eerste voetbalelftal van SV Twello. Hij is altijd aanwezig bij oefen- en competitiewedstrijden en is het aanspreekpunt van het verzorgingsteam waar hij mee samenwerkt.

Bernard In ‘t Veld heeft diverse functies bekleed binnen de voetbalafdeling. Hij is het aanspreekpunt op de trainingsdagen en zorgt dat het binnen de voetbalvereniging soepel verloopt. Hij draagt op allerlei gebied zorg voor de spelers van SV Twello. Samen met de groenploeg onderhoudt hij het gras en snoeiwerk op het sportcomplex. En tot en met de 40e editie van het kerstzaalvoetbaltoernooi maakte hij deel uit van de organisatie van dit zeer gewaardeerde toernooi binnen diverse verenigingen in de gemeente Voorst.

Daarnaast zorgt In ‘t Veld ervoor dat andere afdelingen binnen de Omni vereniging, zoals de afdeling basketbal, horeca en masseurs hun kleding en handdoeken schoon terugkrijgen.

Tot 2022 waste hij de tenues van de spelers van de afdeling voetbal van SV Twello en hield hij zich bezig met de kledingvoorraad. En verzorgde hij het wedstrijdsecretariaat van de seniorenteams, vrouwenvoetbal en zaalvoetbal.

woensdag 5 juni 2024

Deel dit bericht