Kookx uit Twello in Chicago benoemd tot Global Honoree

Twello- Feest in Chicago! Op zondagavond 17 maart werden Martin en Robin Holleboom van Kookx in Twello benoemd tot Global Honoree. Dit is de kers op de taart binnen het Global Innovation Award-programma waar 32 retailers uit evenveel landen aan meededen. Vorig jaar november ontvingen zij al de Global Innovation Award the Netherlands. Het is voor de zesde keer in 22 jaar dat een Nederlandse winkel op het gebied van (non-food) koken en tafelen tot Global Honoree werd uitgeroepen.

De Global Innovation Award (GIA) is een bekroning voor (non-food) retailers die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de markt van kook- en keukengerei, tafelen en cadeaus. Ook is de GIA bedoeld als een signaal aan retailers wereldwijd om zich op een unieke wijze in de markt te profileren.

Om in aanmerking te komen als Global Honoree maakten 32 deelnemers van over de hele wereld een portfolio over hun bedrijf, die door een internationale vakjury online is beoordeeld. Daarbij werd vooral gelet op het concept, service, innovatie, personeelsbeleid en visual merchandising. Kookx was één van de vijf Global Honorees die tijdens een gala-avond bekend werden gemaakt. Daar ontvingen Robin en Martin Holleboom de felbegeerde trofee uit handen van expertjurylid Anne Kong, zie foto.

Kookx is geopend in november 2022 door Robin Holleboom (1989) en zijn vader Martin Holleboom (1958), als uitbreiding op hun bestaande winkels in consumentenelektronica en onderdelen & accessoires. Kookx is er voor iedereen die een passie heeft voor koken. Op 800 vierkante meter brengt Kookx een unieke kookbeleving onder één dak met keukens, keukenapparatuur én een complete kookwinkel. Wanneer je de winkel binnen stapt begint direct de beleving; de winkel heeft een warme huiselijke uitstraling met als basiskleuren of materialen zwart, bruin en staal. Met muziek en geur wordt een prettig gevoel gecreëerd, passend bij de tijd van het jaar. Opvallend is de prachtige demokeuken waar regelmatig kookworkshops, demonstraties en proeverijen worden georganiseerd.

V.l.n.r. Martin Holleboom, Anne Kong en Robin Holleboom.

woensdag 27 maart 2024

Deel dit bericht