Kunst van Daniël de Brouwerschool in het Rijksmuseum

Wilp- “Mijn schilderij hangt in het Rijksmuseum in Amsterdam”. Wie kan dat nou zeggen? Zes trotse leerlingen en een dolblije juffen van de Daniel de Brouwerschool!

De VSO-klas deed onder enthousiaste leiding van hun juf Ammy Holmersma mee aan de wedstrijd Lang Leve Rembrandt, uitgeschreven door het Rijksmuseum. Maar liefst 8390 deelnemers gaven gehoor aan de oproep een kunstwerk geïnspireerd door Rembrandt te maken en in te sturen. Uit die 8390 werken heeft een deskundige jury een selectie gemaakt om tentoon te stellen in het museum. En het werk ‘VsaWacht’ hoort daarbij! Samen schilderden ze hun eigen versie van de Nachtwacht. Ze begonnen met het schilderen van de achtergrond, waarbij ze goed keken naar licht/donker en het mengen van de verf zoals Rembrandt dat deed. De leerlingen kozen vervolgens allemaal een personage uit de Nachtwacht uit om te schilderen. Deze personages verwerkte juf Ammy samen met leerlingen in dit prachtige schilderij.

Het schilderij is van 15 juli tot en met 15 september 2019 te bewonderen in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam.

woensdag 10 juli

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws