Kunstenares Gisela van der Peijl exposeert expressieve acrylschilderijen in Levenstuinen

teuge- Gisela van der Peijl exposeert tot en met 31 juli in Teuge. Haar schilderijen sieren de wanden van de Orangerie van de Levenstuinen van het Groot Hontschoten aan de Holthoevensestraat 16 in Teuge. Op het landgoed kan men wandelen, genieten en tot rust komen. In de paradijsje heeft Kunstkring-kunstenares Gisela haar schilderijen een tijdelijke plek gegeven. Buiten treft u overigens veel glaskunst van een andere Kunstkring-kunstenares, Truus Rotenghatter.

Gisela exposeert geregeld met de groepsexposities bij de Kunstkring in Twello in galerie De Statenhoed. Ze is van jongs af aan altijd bezig geweest met schilderen. Acrylverf biedt haar vooral veel mogelijkheden tot expressie in vorm en kleur, waarbij nog enigszins van figuratie sprake is. Toch worden abstract en realistisch geregeld afgewisseld. En het is steeds weer een verrassing welk resultaat er uit de samenwerking tussen hoofd en handen rolt.

Gisela werd in 1944 geboren in Haarlem en al jong was ze met kunst aan de slag. Zo was ze al bezig in haar eerste schildergroep al op 16 jarige leeftijd in Amsterdam met ‘’de onafhankelijken’’ met naaktstudies. Later volgde in Breda “De beeldenaar”. Vanaf 1975 ging ze veel cursus volgen, waaronder bij het creatief centrum Epe. Daarna volgde ze olieverflessen bij Lies van Beek. Maar ook het aquarelleren wilde ze leren en deed dat bij Frida Spaink. En niet te vergeten dook ze ook in de wereld van de etsen bij Pepe van de Pol.

Dus op een gegeven moment was ze ook zover dat ze zelf les ging geven. Vele exposities volgden vanaf 1980 tot 1999 in Amsterdam en ook op de kunstmarkten was ze een bekende. Maar in 2001 week ze even ut voor een avontuurlijke expositie in Frankrijk, in het Centre Culturel Port en Bessin. Terug in Amsterdam in 2002 ging ze ook weer exposeren en o.a. in het P.C.M. gebouw.

Hierna ging Gisela steeds meer het spirituele pad op. Na een speciale opleiding Vrouw en Kracht heeft ze toen ook voor kinderen mooie workshops gemaakt en gegeven, o.a. het schilderen van totemdieren in Normandië, Frankrijk. Eenmaal terug in Nederland is Gisela vanaf 2010 trouw lid en gewaardeerde mede-exposant op de groepsexposities van de Kunstkring in Twello. Deze zijn elk weekend in de Statenhoed aan de Dorpsstraat 11 in Twello te bezichtigen.

Gisela is nog lang niet van plan te stoppen en schildert vol overgave aan nieuwe kunstwerken. Overigens kunt u haar werk vrij bekijken, maar voor de entree voor de tuinen in Teuge moet u wel betalen. De groepsexpositie in Twello is altijd gratis toegankelijk (meer informatie info@kunstkringvoorst.nl). Voor de tuinen in Teuge kijkt u op de website of mailt u met info@levenstuinenen.nl

woensdag 1 juli

Deel dit bericht