Kunstkring biedt expo-zussen podium

TWELLO- Ze wilden dolgraag in hun geboortedorp exposeren. Toos Elfrink met haar grafieken en Annebeth met haar schilderijen. De expositieruimte van de Kunstkring Voorst leek hen bij uitstek geschikt en ze zijn blij en dankbaar dat ze in De Statenhoed hun werken tentoon mogen stellen.

Beiden stellen zich zélf voor op de opening en heten alle gasten welkom. En als feestelijk tintje wordt prosecco als ontvangstdrankje geschonken. (Want ik werk bij Gall & Gall, aldus Annebeth). Annebeth laat in haar schilderijen licht en lucht versmelten tot een intrigerende totaalervaring. Via kwaststreken op het witte doek laat zij iedereen kennismaken met een stukje natuurschoon. Geen onheilspellende onweersluchten, maar vrolijke, heldere kleuren. De natuur - vergezichten, landschappen en dieren - hebben model gestaan. Annebeth is een gevoelsmens en onbewust gaat zij haar emoties visualiseren. Kunstwerken, ongecompliceerd in je op te nemen, maar direct de zintuigen aansprekend. “Ik woon in een woonwagen midden in de natuur”, legt ze uit, “dat is erg inspirerend en licht is een krachtig middel om een authentieke sfeer te scheppen. Annebeth werkt ook graag in opdracht.

Van een heel andere orde zijn de etsen, grafieken, litho’s en zeefdrukken van haar zus Toos. In haar atelier werkt zij op een oude drukpers. Haar fascinatie voor de Franse Citroën DS met zijn futuristische elegantie, pure lijnen en exclusieve sierelementen valt moeilijk te verbergen. Deze liefde deelt zij met vele anderen. Sinds 18 jaar verplaatst ze zich in dit model en is er helemaal idolaat van. In verschillende technieken en uitvoeringen valt dit vehikel dan ook op deze expositie te bewonderen, ook op foto’s is het vereeuwigd. Soms heeft ze details indrukwekkend uitvergroot met contrasterend rood, geel of blauw. De Citroën DS laat vele harten sneller kloppen en deze passie leeft nog onverminderd voort. “Ik exposeer ook op automobielbeurzen en dan zie je telkens hoeveel bewonderaars samendrommen. Op een Internationale Beurs in Kasteel Middachten heb ik enorm veel verkocht aan liefhebbers,” vertelt Toos en het enthousiasme is van haar gezicht af te lezen. www.annebethelfrink.nl en www.ooei.nl.

woensdag 18 januari 2017

Deel dit bericht