KUNSTKRING VOORST EN GALERIE DE STATENHOED ZATERDAG 5 JUNI WEER OPEN

Twello- Galerie de Statenhoed van de Kunstkring Voorst gaat vanaf zaterdag 5 juni om 1400 uur elk weekend weer open. Publiek kan aan de Dorpsstraat 11 A nog net op tijd zijn om het staartje van de lopende exposities te bekijken. Dit weekend is de groepsexpositie nog te bekijken en is de finissage van de kinderexpositie die in december startte en door de Covid-sluiting de langstlopende expositie ooit is geworden.

Op de groepsexpositie is een representatie van werk te zien dat helaas door de sluiting de afgelopen maanden niet aan publiek getoond kon worden. Er is gevarieerd werk te zien in zowel schilderkunst als ruimtelijk werk. Een deel van het werk is te koop. Zoals eerder bekend, dacht de galerie op 7 mei al open te gaan, maar dat was toen helaas nog niet toegestaan. Nu mag De Statenhoed, net als andere culturele instellingen, weer open. Uiteraard met alle voorzorgsmaatregelen zoals voorheen. Het bestuur is verheugd, want dat betekent dat ook eigen kunstenaars elkaar weer kunnen ontmoeten en met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Voordeel is dat de Kunstkring ook zelf nog een ruim terras heeft. Naast de groepsexpositie is er al vanaf december 2020 een etalage-expositie te zien van basisschoolkinderen die in hun kunstwerkjes het antwoord verwerkten op de vraag: wat zou jij wensen voor het nieuwe jaar? De kinderen vieren zondag 6 juni hun eindfeestje met een cadeautje en een workshop concertina (harmonica kunstenaarsboekje) maken.

Vanaf 11 juni is er een geheel nieuwe expositie te zien van fotokunstenaar Mario Eschert. Reguliere openingstijden Galerie De Statenhoed: vrijdagmiddag van 15.00/18.00 uur, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00/17.00 uur. Informatie www.kunstkringvoorst.nl en info@kunstkringvoorst.nl .

woensdag 2 juni 2021

Deel dit bericht