Kunstkring Voorst: lezing over De Geheimen van Vermeer

Twello- Op zondag 24 oktober a.s. is er bij de Kunstkring Voorst in Twello een lezing over de schilder Johannes Vermeer. Johannes Vermeer, 'de schilder van licht' leefde en werkte in Delft, maar verder is er weinig over hem bekend.

De namen van zijn leermeesters, de aard van zijn opleiding, de periode van zijn leertijd: alles blijft een even groot mysterie. Hij liet geen brieven, schetsen of tekeningen achter. Het enige wat we van hem weten is de genialiteit van zijn schilderijen.

Voor eeuwen hebben zijn doeken de kijkers gefascineerd. De thema’s die hij koos waren die, die hij tegen kwam in het dagelijks leven. Een brieflezend meisje, een straatje met wat spelende kinderen, een vrouw aan een virginaal.

Maar… wat is het nou precies wat een Vermeer tot een Vermeer maakt? En wat zit er eigenlijk achter die schilderijen van Vermeer?

In deze lezing neemt Peter v.d. Woude u mee in de geheime wereld van deze mysterieuze schilder. Aan de hand van beelden van Vermeers genrestukken vertelt hij het verhaal over deze kunstenaar.

Lezing ‘De Geheimen van Vermeer’

Zondag 24 oktober a.s., 14.00 uur (inloop vanaf 13.30)

Ateliers Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst

Dorpsstraat 11a, Twello

Kosten: € 5,—p.p., kunstkringleden en -vrienden gratis

Max. 25 personen, reserveren: info@kunstkringvoorst.nl

woensdag 20 oktober 2021

Deel dit bericht