Landgoed Matanze nieuw landgoed ODIJLM

Regio- Op 3 juni wordt de 3de editie van de Over de IJssel Landgoed Marathon georganiseerd. ODIJLM is dé recreatieve marathon in de omgeving rondom de IJssel bij Deventer waarbij het beleven van sport, landschap en cultuur centraal staan. De schitterende route gaat langs landgoederen, uiterwaarden dorp en stad. Over bruggen, met een veerpont en over verharde en onverharde wegen.

Op verschillende, bijzondere punten in de route staan lokale ondernemers en muziekgroepen klaar om de deelnemers te trakteren op lekkernijen en gezelligheid. Speciaal voor sportieve collega’s is er dit jaar voor het eerst de ODIJLM Bedrijvenloop. De ODIJLM Bedrijvenloop is hét evenement bij uitstek om bewegen en gezondheid binnen het bedrijf/organisatie te stimuleren.

Nieuw landgoed

Naast de landgoederen aan de Sallandse kant van de IJssel is B&B Landgoed Matanze dit jaar als landgoed toegevoegd aan de Gelderse kant van de IJssel.

Onlangs heeft projectgroep ODIJLM een leuk oriënterend gesprek gevoerd met de eigenaren van het landgoed en zij waren zo enthousiast dat ze meteen spontaan hun medewerker toezegde.

Met het mooie witte huis met slotgracht, het gazon met een eeuwenoude varenbeuk en een ‘Heksenkring’ van eeuwenoude lindebomen in het park kon dit prachtige landgoed eigenlijk niet ontbreken in de leukste én mooiste marathon van de omgeving. De deelnemers lopen en fietsen over het landgoed waar ze tijdens een korte stop kunnen genieten van alle ingrediënten wat deze marathon zo bijzonder maakt: sport, landschap en cultuur.

Je beleeft de ODIJLM als solo, duo, trio, kwartetten of als bedrijventeam. Een team bestaat uit fietser(s) en loper(s) die onderweg elkaar kunnen afwisselen waardoor men zijn/haar gewenste afstand afwisselend hardlopend en fietsend kan afleggen. De start en finish zijn op landgoed Nieuw Rande/Hotel Gaia in Diepenveen. De ODIJLM is een echt feestje voor deelnemers én publiek.

Kijk voor de spelregels op www.overdeijssellandgoedmarathon.nl en schrijf je in vóór 1 mei (voorinschrijving) voor de leukste én mooiste marathon van Salland.

woensdag 28 februari

Deel dit bericht