Leerlingen J.H. Isings school halen een mooi bedrag op voor Stichting Beat Batten

Empe- Op een bijzonder regenachtige zondagochtend startten 13 leerlingen van de J.H Isings school uit Empe aan de obstacle run in Hummelo. De kinderen, tussen de 5 en 10 jaar oud, renden samen met hun ouders 3,5 km voor het goede doel. Zij haalden geld op voor de Stichting Beat Batten. Deze Stichting strijdt tegen de alles verwoestende kinderziekte Batten. Een zeer zeldzame stofwisselingziekte die het lichaam van een kind langzaam maar zeker kapot maakt. Vorig jaar werd de school al gesponsord door de statiegeldactie bij de COOP in Voorst, maar kon de activiteit zelf niet doorgaan, nu gelukkig wel.

Er was veel modder, waar de deelnemers doorheen moesten tijgeren, evenwichtsbalken, klimnetten en nog veel meer, zelfs een schuimbad! Voor mensen met een bril was er een extra hindernis in de vorm van beslagen brillen glazen. Door elkaar te helpen haalde iedereen de finish. Nat en modderig, maar ook moe en heel tevreden, dat waren ze. Tevreden over de eigen sportieve prestatie, maar ook met het binnengehaalde sponsorbedrag.

De opbrengst van de COOP statiegeldactie werd de afgelopen tijd verder verhoogd via de sponsorpagina. In het totaal is er 1272 euro opgehaald. Het geld wordt besteed aan onderzoek naar Batten. De school wil iedereen hartelijk bedanken voor zijn bijdrage.

Meer weten? www.beatbatten.nl

woensdag 6 oktober 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws