Leuke en gezonde buitenlessen op Martinus in Twello

Leren in de buitenlucht. Hoe leek dit is, hebben leerlingen van de Martinusschool in Twello onlangs kunnen ervaren tijdens de Nationale Buitenlesdag. De ‘Martinus’ was een van de ruim 2000 scholen in Nederland die hieraan op dinsdag 13 april meededen. De Twellose school maakte hierbij dankbaar gebruik van zijn ‘groene schoolplein’.

​Sommige groepen kregen natuurles waarbij de leerlingen plantjes of beestjes moesten zoeken, andere groepen waren bezig met begrijpend lezen, rekenspellen of deden een Zweeds renspel rondom verkeer of aardrijkskunde.

Als het aan het team van de Martinusschool ligt, blijft het wat betreft buitenlessen zeker niet beperkt tot deze ene dag. De school houdt regelmatig buitenactiviteiten. Een buitenles is namelijk niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van de kinderen.

Van taal en rekenen op het plein worden de kinderen vrolijk, ze bewegen meer en hun concentratie verbetert. Bovendien is de buitenlucht gezond en blijft de leerstof beter hangen. Mits het weer meewerkt, kleven er dus louter voordelen aan buitenlessen!

woensdag 21 april 2021

Deel dit bericht