Levend Licht, Gestold Licht & Stromend Licht

Voorst- Op zaterdag 22 juni organiseert Equilibre – Centrum van Licht een mooie middagbijeenkomst over de zon, de aarde, edelstenen en mineralen: ‘Levend Licht, Gestold Licht & Stromend Licht’. Zoals gebruikelijk vindt deze plaats in De Kapel in Voorst.

Bioloog Willem Beekman licht allereerst zijn fascinatie voor de zon toe; dat is het ‘Levend Licht’. Zonder zon is er geen leven op aarde. Maar staan we eigenlijk wel eens stil bij de wonderbaarlijke samenhang tussen haar warmte en licht, enerzijds, en de miljoenen verschijnselen op aarde, anderzijds? Doorzien we hoe diep de relatie is tussen de zon, de aarde en de mens?

Een van de bijzonderste verschijningsvormen die hun bestaan volledig danken aan de zon, zijn al die prachtige, kleurrijke edelstenen en mineralen die ‘zomaar’ in de aardkorst zijn ontstaan. ‘Gestold Licht’, noemt Willem deze, en dit is het tweede onderwerp waarover hij vertelt. Want hoe kan het bijvoorbeeld dat zo diep onder de grond zulke felle kleuren te vinden zijn, en dan ook nog in zo’n enorme vormvariatie?

Na Willem Beekman staat er nóg een interessante gast op het programma, namelijk Tineke van der Giessen. Tineke is lichtwerker en adviseert daarnaast mensen over edelstenen en mineralen die bij hén persoonlijk passen. Ze heeft een indrukwekkende collectie, die ze uiteraard meeneemt. Zij legt uit hoe het toenemende licht op aarde er mede voor zorgt dat veel van het Gestolde Licht in de aardkorst weer mag gaan stromen; edelstenen en mineralen ondersteunen op die manier de zuivering.

Meer info

www.webshop-stukkenbeter.nl/Licht.

woensdag 12 juni 2024

Deel dit bericht