LEZING ANNE-GINE GOEMANS

Anne-Gine Goemans is donderdagavond 12 november te gast in Bibliotheek Twello. Goemans (1971) doceert journalistiek aan de hogeschool Utrecht, en is zelf werkzaam als journalist. In 2008 debuteerde zij met de roman Ziekzoekers, die werd bekroond met de Anton Wachterprijs voor het beste debuut. Haar roman Glijvlucht (2011) werd in 2012 bekroond met de Dioraphte Jeugdliteratuurprijs.

Honolulu King
Haar derde boek Honolulu King is een op ware feiten geïnspireerd verhaal over een Indische man, getekend door zijn oorlogsverleden. Anne-Gine ontving dit verhaal in een schrift van een bekende en dacht toen meteen: ’dit is kinderlijk slecht geschreven, maar het is wel het verhaal van iemand die beschrijft hoe hij zeventien moorden heeft gepleegd. Ik weet nog dat ik terugreed naar huis en dacht: ik heb het. Hier heb ik mijn boek.’ De Indische man in het boek biecht zijn geheim op in de loge van de vrijmetselarij en stelt daarmee zijn broeders voor een groot dilemma. Mogen vrijmetselaars met hun geheimhoudingsplicht een misdaad verzwijgen? Goemans toegankelijke schrijfstijl maakt Honolulu King tot een boek voor jong en oud.

Nieuwe boek ‘Holy Trientje’
Holy Trientje is het nieuwe boek van Anne-Gine Goemans. Dit is een literaire wereldreis van zuster Trientje (86) en haar heilige missie: alle atoombommen de wereld uit. Deze non formeert een internationale groep gelijkgestemden waarmee ze een nucleair complex wil binnendringen. Blijven we onverschillig, vraagt Trientje, of komen we eindelijk in actie? Goemans beschrijft op indringende en humoristische wijze de nucleaire waanzin en het verlangen van een oude zuster naar vrede en goedheid. In een wervelende zoektocht neemt de schrijfster ons mee naar Fukushima, Amerika en de Marshalleilanden.

Praktische informatie
In verband met de coronamaatregelen is het verplicht om bij binnenkomst en vertrek een mondkapje te dragen. Dit kan af als u op uw plaats zit. Verder vragen wij u te reserveren voor deze lezing via: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl; zonder reservering geen toegang. Datum: donderdag 12 november. Aanvang 20.00 uur. Locatie is Bibliotheek Twello. Kosten donateurs € 2,50 en niet-donateurs € 7,50. Op de website is altijd de actuele informatie over de coronamaatregelen te vinden.

woensdag 28 oktober

Deel dit bericht