Lezing georganiseerd door de Oudheidkundige Kring over biodiversiteit

GEMEENTE VOORST-

Op donderdag 21 november houdt Ir. Nomi Havelaar , Projectleider Stichting Landschapsbeheer Gelderland, een lezing over ‘Biodiversiteit onder druk’ in het Dorpshuis van Voorst. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Toegang gratis voor zowel leden als niet-leden.

Dat de biodiversiteit onder druk staat, zowel in ons land maar ook op mondiale schaal, is algemeen bekend. Het keren van de achteruitgang van de biodiversiteit is één van de grootste uitdagingen waar de menselijke samenleving op dit moment voor staat.

Na een korte schets van oorzaken, mogelijke gevolgen en de urgentie om dit tij te keren, zoeken we het in deze lezing dicht bij huis. Wat hebben allerlei dieren zoals vlinders, ( wilde ) bijen, zangvogels en andere dieren nodig? Wat kunnen wij doen (of juist laten) om deze dieren een geschikte leefomgeving te bieden op het erf of in de tuin?

Aan de hand van aansprekende voorbeelden krijgt u allerlei ideeën aangereikt om bij te dragen aan meer biodiversiteit in uw eigen omgeving.

woensdag 20 november

Deel dit bericht