“Lichaamstaal is een lichaam dat spreekt”

Twello- Veel mensen praten aan één stuk door en er zijn er mensen die communiceren indien nodig. Wat ook opvallend is zijn zij die weten wat ze zeggen en volop aanwezig zijn. Kortom het gebruik maken van lichaamstaal. Een lichaam dat spreekt heeft te maken met mimiek, houding en gebaren. Totaal niet verkeerd maar wel opvallend. Denk aan oogcontact, houding, manier van zitten, gebaren, mimiek, intonatie en ademhaling. Ruim 93 % van onze communicatie bestaat uit lichaamstaal wat een groot deel van je communicatie is en belangrijk als je een boodschap wilt overbrengen naar anderen. (door Rolf Tijssen)

Met je lichaamstaal uit je je op een manier die voor jou zeker voelt. Als je een ik-boodschap wil verspreiden dat kun je jezelf zichtbaar maken om op deze manier te communiceren om overtuigend over te komen. Velen doen dat op een kwalitatieve manier, maar het kan ook op een heersende wijze. De kracht zit in ervaring, inzicht en (mensen)kennis. Door niets te zeggen kun je je laten zien dat je er bent. Dit alles heeft te maken met je zelfvertrouwen en zeker zijn van je eigen kunnen. Je straalt kracht uit.

Maar wat te doen als er niet naar je wordt geluisterd?

Dan wordt het tijd om te leren manipuleren. Ga dan meer verdiepen in de subtiele geheimen van lichaamstaal door een goede eerste indruk te maken. Dit straalt een natuurlijk zelfvertrouwen uit. Je krijgt de aandacht die je verdient en ontvangt meer waardering. Opvallend is dat je meer krediet krijgt bij anderen.

Manipuleren in lichaamstaal heeft niets te maken met achterbakse handelingen. Door goed te luisteren en naar ze te kijken, kun je mensen uiteindelijk die richting opsturen die je voor ogen hebt. Met een paar stappen kun je een ander beïnvloeden.

1.Je uiterlijk en gedrag. 2. Ga van het positieve uit. 3. Wees vriendelijk en werk aan je imago en populariteit. 4. Leer luisteren en blijf positief. Belangrijk is om de overeenkomsten te vinden door dezelfde lichaamsmimiek, gebaren en stopwoorden te gebruiken: dat geeft jouw gesprekspartner het gevoel dat je met hem op één lijn zit. Stop met het vaak zeggen van ‘nee’ : het beperkt je mogelijkheden. Met ‘ja ‘creëer je openingen, kansen en mogelijkheden. Het betekent niet dat je vanaf nu alles zelf moet doen, maar wel dat je duidelijk maakt wat je wel wilt, in plaats van wat je allemaal niet wilt. De positiviteit die dit naar anderen uitstraalt, zal vervolgens in je voordeel werken.

Een hele klus waarmee je aan jezelf kunt werken. Je komt er sterker uit!

“Wees je bewust van lichaamstaal”.

woensdag 7 februari 2024

Deel dit bericht