LIJST AREND LEGT VERANTWOORDING AF

Lijst Arend legt jaarlijks verantwoording over zijn standpunten af, meestal tijdens een bijeenkomst. Dat kon dit jaar helaas niet door corona en daarom doen we dat nu in het Voorster Nieuws. Welke standpunten heeft Lijst Arend in het afgelopen jaar op de agenda gezet?

​1. We zijn voor natuurbehoud en daarom tegen de aanleg van een betonnen fietspad langs de Flierte.

2. We willen dat de schade aan de huizen langs de Iordensweg door het intrillen van damwanden voor de ijskelder bij het nieuwe gemeentehuis volledig vergoed wordt. Lijst Arend heeft, samen met fractie-Suelmann, hierover 27 vragen aan het college gesteld. Een van die vragen was: Wat gebeurt er als er verschil zit tussen het bod van de verzekering en de werkelijke kosten van de schade? We zien daar echt problemen ontstaan.

3. We willen gezonde en sportieve inwoners in onze gemeente en zijn dus tegen de verkleining van het speelveldje bij de Wingerd. Tegen het college hebben wij gezegd: afblijven van dat veldje.

Lijst Arend vindt dat er goed naar de burgers geluisterd moet worden. Daarom hebben wij ons verzet tegen de aanleg van de Randweg, de gehele of gedeeltelijke sluiting van overwegen in Twello en het plan om de nieuwe brandweerkazerne op industrieterrein de Engelenburg neer te zetten. Helaas drukken het college en de piepkleine meerderheid van Gemeente Belangen en D66 hun plannen vaak door. Alleen in het geval van de brandweerkazerne zijn deze twee partijen zo verstandig geweest om dit onveilige plan te verwerpen en met de oppositie mee te stemmen voor nieuwbouw aan de Zuiderlaan. Daarnaast heeft Lijst Arend het college de laatste twee jaar voortdurend gewezen op de weinig rooskleurige financiële situatie van onze gemeente.

Gelukkig komen de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 in zicht. Daarna zal er hopelijk een nieuwe en betere bestuurscultuur in onze gemeente ontstaan.

Tenslotte heten we Renske Helmer hartelijk welkom als waarnemend burgemeester. We wensen haar veel succes toe. Er valt er nog genoeg te doen.

Alle inwoners van onze mooie gemeente een goede vakantie gewenst,

Arend Jansen,

fractievoorzitter Lijst Arend.

woensdag 28 juli 2021

Deel dit bericht