Lions Voorst helpt Terwolde verbinden

TERWOLDE en haar muziektent zijn al decennia lang met elkaar verbonden. Deze verbintenis is de reden dat Lionsclub Voorst Steentjesambassadeur is geworden van dit bijzondere, historische bouwwerk. Zaterdag 4 januari reikte voorzitter Wilco van Eck een cheque van € 500 uit aan de projectgroep ‘Behoud Muziektent Terwolde’

In de jaren ‘50 bundelden muziekvereniging Ons Genoegen, zangvereniging Eendracht en de Vereniging Plaatselijke Belangen de krachten om de muziektent te bouwen. Op 2 september 1955 was het een feit: de muziektent van Terwolde werd officieel in gebruik genomen.

Voor het hele dorp

De muziektent is een uniek bouwwerk met een geweldige akoestiek en wordt nu onder meer gebruikt voor openlucht kerkdiensten, concerten, musicals en volksfeesten. Ook de nabijgelegen basisschool De Bongerd maakt er, voor afsluiting van projecten, af en toe gebruik van. Sinds 2010 is de muziektent een gemeentelijk monument.

Elk jaar wordt bij de muziektent op de 3e zaterdag in september het beregezellig Terwolds Oktoberfest gehouden. Noteer dit alvast in je agenda als je van gezelligheid houdt.

Nu ook samen renoveren

De muziektent is na al die decennia toe aan een grondige renovatie. Lionsclub Voorst ondersteunt met € 500 de voorgenomen renovatie ten behoeve van het behoud van de muziektent Terwolde. Niet alleen vanwege de bijzondere en rijke historie maar vooral om het mogelijk te maken dat ook de huidige en volgende generaties kunnen blijven genieten van dit prachtige bouwwerk met haar vele verbindende sociale culturele activiteiten.

Doe mee aan het behoud van de muziektent en wordt Steentjes Ambassadeur. Al voor € 5 kun je je steentje bijdragen. En je krijgt er ook nog een leuke steentjessleutelhanger voor terug. www.onsgenoegenterwolde.nl/behoudmuziektent/

Connie van Mourik en Jos Bosch - Behoud Muziektent Terwolde overhandigen Wilco van Eck, Voorzitter Lionsclub Voorst de Steentjessleutelhanger.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht