Lokale ondernemers blijken vindingrijk

Twello- na de sombere boodschap van Rutte en De Jonge (vorige week dinsdag) ziet het land zich nog steeds geplaatst in de strenge maatregelen omtrent het COVID-19 virus, en moeten ondernemers in bepaalde sectoren hun deuren gesloten houden. Dat betekent ondermeer dat ze nog langer verstoken blijven van inkomsten. Omzetverlies in b.v. de detailhandel zou kunnen leiden tot desastreuze gevolgen zo wordt gevreesd.

Toch wordt er bij menig ondernemer alles op alles gezet om dit te voorkomen. Op allerlei manieren wordt er getracht het hoofd boven water te houden. Opvallend hierbij is de grote mate van innovatie die hierbij soms aan de dag wordt gelegd. Gebruikmakend van de hedendaagse technieken, social media, internet, online bestellen enz, zijn ondernemers in staat de zaak toch nog enigszins draaiende te houden.

Hierbij helpt het dat b.v. klussen in huis nog nooit zo populair is geweest als tijdens de lockdown. Het verfraaien van de woning staat voor velen bovenaan.

Ook in Twello zijn er talrijke ondernemers die ondanks alles kans zien om op de ingeslagen weg door te gaan. Zo kan bij o.a. de firma Draaijer Woonspecials, de klant terecht na een gedane bestelling per telefoon of mail. Draaijer ziet het als een missie om juist nu mensen te helpen een fijn en persoonlijk thuis te maken. Men is door de lockdown bijzonder gemotiveerd om het aankleden, inrichten of onderhouden van het huis leuker en gemakkelijker te maken. Draaijer biedt al haar producten aan op afhaal of bezorg basis.

Primera Oonk

Het kan bijna niemand ontgaan dat de ‘fietsende bezorger’ Henk Poelakker niet bij de pakken neer zit door de coronamaatregelen die ook zijn bedrijfstak hard treffen. Bijna dagelijks bezorgt hij de telefonische of gemailde bestelde artikelen bij de mensen thuis. Boeken, cartridges of kantoorartikelen worden door hem persoonlijk aan de deur afgeleverd. Daarvoor zijn de medewerkers de gehele dag in touw om de binnen gekomen orders te verzamelen en te verpakken.

Primera Oonk is wel toegankelijk voor pasfoto’s en postactiviteiten. Ook is er sinds vorige week weer een geldautomaat beschikbaar. Maar tegelijkertijd een ander winkelproduct meenemen is er niet bij. Hier wordt streng de hand aan gehouden, dit omdat Primera Oonk geen essentiële winkel is.

Eten en drinken

Tal van eetcafés en restaurants zien op hun manier kans hun zaak nog enigszins draaiende te houden. Afhalen of bezorgen van maaltijden is de manier om toch enige inkomsten te genereren, want ook voor hen gaan de vaste lasten door. Allerlei (aangepaste) maaltijden, al dan niet met een drankje, zijn te bestellen en kunnen op het door u gewenste tijdstip bezorgd worden.

Zo had brasserie Korderijnk het vorige weekend het Fish&Chips menu op de kaart staan.

De restauranthouders is er alles aan gelegen hun bedrijven te behouden, dit met het oogmerk dat er hopelijk over niet al te lange tijd weer ‘normaal’ gewerkt kan worden en men de gasten weer kan ontvangen voor een gezellig uitje.

Sinds de lock-down brengen de restauranthouders een aantal malen per week (verse)maaltijden rond in en om Twello. De band die zij met de vaste klanten hebben opgebouwd vertaalt zich nu door het thuisbezorgen van maaltijden. Voor de nodige afwisseling in de maaltijden wordt uiteraard zorg gedragen door de ‘chefs’ die hun creativiteit hierdoor gelukkig nog kunnen aanwenden.

Bij de schuifdeur bij Draaier Woonspecials, die normaal toegang geeft tot de winkel, staat medewerkster Katja Beemsterboer klaar om bestelde producten te overhandigen aan de klant.

Henk Poelakker (Primera Oonk) bezorgt aan huis, zoals hier bij de familie Didden.

Rogier Korderijnk gaat op pad om bestelde maaltijden te bezorgen. Service en kwaliteit gaan hierbij hand in hand.

woensdag 10 februari 2021

Deel dit bericht