Lugo Schoonman 40 jaar in dienst bij zwembad De Schaeck

Twello- Afgelopen woensdag was het zo ver: de manager van het zwembad was 40 jaar in dienst. Een bijzondere mijlpaal, want in deze tijd komt zo’n jubileum niet vaak meer voor. Op deze feestelijke dag kwamen medewerkers van het zwembad en bestuurslid Wim Bolink bij het zwembad om Lugo met dit jubileum te feliciteren.

Lugo is begonnen bij de sporthal en is na het vertrek van Jaap van Orden manager chef badmeester geworden bij het zwembad. In het begin was dit alleen in het buitenbad, maar in 1992 kwam daar ook het binnenbad bij. In de eerste jaren van het combibad (binnen en buiten) werd Lugo begeleidt om daarna als manager het zwembad te runnen.

Het zwembad is op dit moment erg populair bij de inwoners van onze gemeente, maar ook ver daar buiten. Om al die bezoekers kwijt te kunnen, zijn er door de jaren heen vele uitbreidingen geweest. Zo is de horeca vergroot, zijn er kleedruimtes bij gekomen, is er een doelgroepenbad gebouwd en is de kantoorcapaciteit ook uitgebreid.

Groot aanbod voor jong & oud
Mede door Lugo zijn inzet is het zwembad in al die jaren uitgegroeid tot het warmste bad van de regio. Er zijn vele groepen, van jong tot oud die tot grote tevredenheid gebruik maken van het zwembad. Zo zijn er baby-peuterlessen voor de allerjongste bezoekers, maar ook zwemmen ruim 1.000 kinderen per week om hun Zwem-ABC te halen. Verder zijn er recreatieve blokken om de vaardigheden die de kinderen tijdens de lessen leren in de praktijk te brengen. Ook zijn er vele groepslessen die geschikt zijn voor de fanatieke Aquasporter, maar ook minder intensieve lessen voor de senior die graag in beweging wil blijven. Zelf geeft Lugo het goede voorbeeld: hij zwemt maar liefst 5 dagen per week tijdens zijn lunchpauze om in vorm te blijven!

Ruimte voor creativiteit
Lugo staat binnen en buiten het zwembad bekend om zijn creativiteit. Hij geeft zijn medewerkers ook de ruimte om met goede ideeën te komen en deze uit te voeren. Om een voorbeeld hiervan te geven is dat de traditionele zwem-4-daagse tegenwoordig een zwem-7-daagse is, om iedereen met een druk programma toch de gelegenheid te geven om 4 x de afstand te zwemmen die nodig is om de medaille te halen.

Ook wordt er in de horeca van het zwembad geëxperimenteerd met het aanbod van gezonde producten, en kunnen bezoekers tegenwoordig een ontbijtje eten na het zwemmen.

Lugo Schoonman geeft zelf aan dat hij in goede gezondheid er graag nog een paar jaar bij aan knoopt, want hij vindt zijn werk nog steeds erg leuk.

woensdag 8 september 2021

Deel dit bericht