Luisteren naar kerstverhalen met een twist

TWELLO- Op vrijdag 20 december kunnen bezoekers vanaf 16.00 uur komen luisteren naar kerstverhalen met een twist in het Schrijverscafé van de Kunstkring . Het schrijverscollectief heeft weer een reeks uiteenlopende mooie verhalen met deze keer als thema Kerst met een twist.

Het kerstcafé wordt gepresenteerd door Lis van der Geer, coördinator van het Schrijverscafé en de verhalen komen van de vaste schrijvers en een enkele gastschrijver die enthousiast is geworden. Kerstverhalen zijn van alle tijden, van traditioneel tot absurd. En we weten van tevoren nog niet welke verrassingen de schrijvers voor ons in petto hebben.

Kernwoorden kerstcantate, kerststol, kerstkind, kerstster, kerstklok, kerstkribbe en kersttradities: schrijvers mogen ze rustig weglaten of afbreken. Dus de kerstverhalen kunnen wel eens heel anders uitpakken dan u dacht. Voor de schrijvers van de Kunstkring is het weer een uitdaging het publiek te verrassen. Zit er een Christmas Carol in een modern jasje bij, of is er een alternatieve story van het meisje met de zwavelstokjes, of gaan we luisteren naar een zelfbedacht kerstsprookje?

Maar misschien gaan we naar de realiteit van vandaag. Zijn we in deze tijd illusieloos en dalen er geen engelen meer neer en lijkt verlossing uitgesloten. Misschien is Kerst gereduceerd tot een contrasterend decor: niks vrede op aarde, in de mensen is geen welbehagen, maar helaas te veel geweld, wraak en ontgoocheling. Maar toch branden er nog zulke mooie kaarsjes in de boom. Wellicht tijd voor toch geheel iets anders?

Serieuze, maar ook knotsgekke zelf geschreven kerstverhalen door de schrijvers van de Kunstkring worden gepresenteerd in dit Kerstschrijverscafé met een twist, dat is zeker.

We houden van verrassingen, dus verklappen nog niks. Maar we beloven u nu al vast: bijzonder wordt het wel! Dus mis het niet!

Mocht u zelf als gastschrijver een verhaal willen voordragen (max. 2 bladzijden A4), dan kan dat indien er voldoende ruimte en tijd is. Graag vooraf aanmelden via lisvandergeer@hotmail.com

Bovendien sluiten we met dit café rond 18.00 uur, het kunstzinnige Kunstkringjaar 2019 af met een speciaal tapas(hapjes)buffet van en door de leden zelf bereide heerlijkheden.

Entree voor de kerstborrel is: tapashapjes bij je hebben ) .

Vrijdag 20 december a.s.

Café Galerie ‘De Statenhoed’, Dorpsstraat 11a, Twello

Aanvang: 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)

woensdag 11 december

Deel dit bericht