Maandelijks spreekuur Uitvaartzorg

Klarenbeek- Elke tweede maandag van de maand houdt uitvaartverzorgster Lian Brandsma een spreekuur in het Boshuis in Klarenbeek. Onder meer over alle mogelijkheden voor uitvaarten, hoe u deze naar eigen wens invult en waar u met uw uitvaartverzekering terecht kunt. Lian vertelt hoe bijzonder het werken in Klarenbeek is.

Alweer 17 jaar geleden richtte Lian Brandsma haar uitvaartonderneming in Loenen op. Het duurde niet lang voordat ook mensen uit Klarenbeek haar belden. “Ik houd van werken in kleine dorpen. De kleinschaligheid en saamhorigheid passen bij mijn stijl van uitvaartbegeleiding. Ik houd van een persoonlijke benadering, maar ook rust en aandacht voor de ander.”

Lian werkt in Klarenbeek onder meer vanuit het Boshuis, de voormalige rk-kerk. Ze begeleidt er begrafenissen, maar ook diensten voorafgaand aan een crematieplechtigheid of koffietafels na afloop. Lian: “Het is altijd fijn werken hier. Voor de geweldige vrijwilligers is niets te veel. We hebben korte lijntjes met elkaar, waardoor alles makkelijk en soepel verloopt. Opbaren kan hier trouwens ook in de familiekamer, wat nabestaanden fijn vinden.”

Spreekuur
Veel mensen lopen rond met vragen rond een uitvaart. “Het is belangrijk dat iemand tijdig en goed kan nadenken over de invulling van het definitieve afscheid. Om mensen te helpen met al hun vragen over de dood of uitvaarten organiseer ik elke maand een inloopochtend. Mensen kunnen er terecht voor al hun vragen. Vragen staat vrij. Hebben ze meer tijd nodig of liever een gesprek bij hen thuis? Dan maak ik daar graag een afspraak voor.”

Gratis inloopochtend
De inloopochtend is elke tweede maandag van de maand tussen 10:30 en 11:00 uur in het Boshuis aan de Kerkweg 2 in Klarenbeek en elke laatste zaterdag van de maand tussen 10:30 uur en 11:00 uur in het Gezondheidscentrum aan de Hoofdweg 64 in Loenen.

woensdag 22 september 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws