Maarten van Rootselaar

Twello- Dromen doen we allemaal en elke nacht, alleen herinner je je meestal niet je dromen. En dromen die je nog wel herinnert zijn meestal nachtmerries: niet bepaald dromen die je zou willen onthouden. Toch zijn dromen je beste persoonlijke adviseur en kloppen zij vanuit je onbewuste bij je aan. Tijdens deze avond zal Maarten van Rootselaar handvaten aanbieden om je eigen dromen te onderzoeken. Na de pauze kun je een eigen droom inbrengen.

Zelf werk hij veel met de inzichten van Jung over dromen: symbolen, archetypen en het collectief onbewuste. Hiermee onderzoekt hij samen met de dromer naar een betekenis voor de dromer van de rijke beelden uit een droom.

Voor de pauze zal hij vertellen over verschillende lagen in een droom, over herhalende dromen en nachtmerries. Ook de verschillende ideeën over de functie van dromen komen aan bod en de mogelijkheid van lucide te dromen.

Over de inleider

Maarten van Rootselaar werkt als droomcoach en is opgeleid binnen het ITIP. Hij is redacteur van het tijdschrift Droomjournaal van de Vereniging voor de Studie van Dromen. Hij geeft lezingen en cursussen over het verstaan van je nachtelijke dromen en hij begeleidt doorgaande droomgroepen die maandelijks samenkomen. Ook is hij lid van de werkgroep Bezinning en Inspiratie Twello.

Om deel te kunnen nemen verzoeken wij u zich vooraf op te geven, op het volgende mail adres: bi.twello@gmail.com

Zie voor meer informatie: https://bezinningeninspiratietwello.nl/

woensdag 7 februari 2024

Deel dit bericht