‘Make Art!’ in galerie De Statenhoed met keramiek en tekeningen

Twello- “Make Art” is de naam van de expositie van Jolande Stok en Airin Papapicco die van 2 t/m 18 februari te zien is in galerie De Statenhoed. De expositie wordt officieel geopend op zaterdag 2 februari om 15.00 uur. Jolande Stok heeft drie jaar keramiek gestudeerd aan de vrije academie in Nunspeet. Zij laat verschillende keramische werken zien. Deze variëren van huisjes tot dierfiguren en ook zijn er abstracte vormen te zien. Naast het werken met klei is Jolande ook begonnen met schilderen, tekent ze veel maar werkt ook met andere materialen zoals papier-maché.

Haar dochter Airin papapicco tekent veel in haar vrije tijd. Zij laat zich inspireren door de vele uitstapjes in de natuur met haar vriend, die bioloog is. Haar abstracte werken zijn interessant en grappig. Ze vertellen een verhaal. De kijker is vrij om dat geheel zelf te interpreteren. Duidelijk is dat beide kunstenaars enorm veel plezier beleven aan het creëren van hun kunstwerken.

De titel, Make Art!, is gekozen omdat Jolande en Airin de bezoekers willen inspireren en laten zien dat iedereen kunst kan maken. Creatief bezig zijn is leuk en bovendien goed voor je mentale gezondheid. De expositie in galerie De Statenhoed is vrij toegankelijke op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

woensdag 31 januari 2024

Deel dit bericht