Makelaar amateurkunst en cultuurbeoefening haalt de BuurtBand naar de Gelderse Stedendriehoek.

Regio- Dinsdag 2 april starten er twee BuurtBands op initiatief van Linda Arnoldus, Makelaar amateurkunst en cultuurbeoefening. Tijdens deze kick-off mag iedereen die samen muziek wil maken mee komen doen, met of zonder instrument, met of zonder muzikale ervaring. Ook is er de gelegenheid om kennis te maken met Linda Arnoldus en samen te kijken hoe zij kan helpen met het realiseren of verduurzamen van culturele projecten en het vinden en verbinden van de juiste partijen hiervoor.

De functie van Amateurkunstmakelaar is voortgekomen uit een wens van de gemeenten Zutphen, Lochem, Brummen, Voorst en Apeldoorn met als doel de amateurkunst beoefening binnen de Gelderse Stedendriehoek te versterken en te verduurzamen.

Tijdens een landelijk cultureel congres werd Arnoldus enthousiast door de presentatie van de BuurtBand en bedacht ze hoe mooi het zou zijn dit concept ook in de Gelderse Stedendriehoek te kunnen lanceren.

Samen met de bedenkers van Fort van de Verbeelding uit Utrecht worden nu de eerste BuurtBands in het oosten van het land opgericht in de gemeenten Brummen en Zutphen.

Op 2 april zal de feestelijke “Kick Off” van deze 2 nieuwe BuurtBands in Zutphen en Brummen zijn.

BuurtBands zijn toegankelijke, veelkleurige kleine orkesten van diverse samenstellingen op openbare buurtlocaties. De BuurtBand is voor iedereen, om deel te nemen hoef je niet muzikaal te zijn en deelname is gratis. Voor deelnemers die geen eigen instrument hebben zijn er goede instrumenten waarop je gelijk kunt spelen. Er wordt o.a. gespeeld op laagdrempelige instrumenten als batphones (grote gestemde pvc-buizen) en schellenbomen. Deelnemers die een eigen instrument bespelen kunnen deze meenemen, er wordt gezorgd voor partijen of meespeelfragmenten. Er zal toegewerkt worden naar een optreden op 13 juli a.s.

Makelaar amateurkunst en cultuurbeoefening

Als gepassioneerde creatieveling krijgt Arnoldus er enorm veel energie van als ze mensen en organisaties kan samenbrengen en enthousiasmeren voor mooie nieuwe initiatieven die bijdragen aan het geluk en welzijn binnen onze samenleving. Haar missie is om zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, te laten ervaren wat voor positieve energie kunst en cultuur kan brengen in het leven. Op deze manier draagt ze bij aan een bloeiende culturele sector waarin talent wordt gestimuleerd en cultuur toegankelijk is voor een breed publiek. De initiëring van deze BuurtBands sluit daar zeer goed bij aan.

Wil je meer informatie, heb je goede ideeën of ben je op zoek naar het juiste culturele pad, neem contact op met Linda Arnoldus via amateurkunst@muzehof.nl

In samenwerking met Fort van de Verbeelding Utrecht, Muzehof centrum voor de kunsten, Perspectief Zutphen en Stichting Welzijn Brummen starten er twee nieuwe BuurtBands:

BuurtBand Zutphen;

Tijd: Kick Off, 2 april van 12.45 - 13.45 uur

Volgende Repetities: elke dinsdagmiddag vanaf 9 april, 12.45 - 14.15 uur

Adres: Buurthuis De Uitwijk, De Brink 116, 7206 KD, Zutphen

BuurtBand Gemeente Brummen;

Tijd: Kick Off, 2 april 15.45 - 16.45

Volgende Repetities, elke dinsdagmiddag vanaf 9 april 15.45 - 17.15

Adres: Sint Pancratiuskerk Brummen, Kerkstraat 17, 6971 AE, Brummen

De realisatie van deze BuurtBands is mede mogelijk gemaakt door Fort van de Verbeelding Utrecht, de Gemeenten Zutphen, Brummen, Lochem, Voorst, Apeldoorn, Provincie Gelderland, VSB fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Perspectief Zutphen en een stuurgroep bestaande uit; Muzehof centrum voor de kunsten, St. Welzijn Brummen, Mens en Welzijn Voorst, Cultureel contactpersoon Lochem en Gigant Apeldoorn.

Foto: Robert Verhoeve

woensdag 27 maart 2024

Deel dit bericht