MB Hairfashion gaat verhuizen naar Apeldoorn!

‘Zo’n kans komt geen tweede keer voorbij!’ Het is bijna 15 jaar geleden dat de toen 19-jarige Melanie Beekman eigenaresse werd van een kapsalon in Terwolde. Hartje centrum, gelegen aan de Molenweg opende de kleurrijke kapster na een rigoureuze verbouwing haar prachtige zaak. Zaterdagmiddag 30 juli gaat de deur op slot en dinsdag 2 augustus start ze haar nieuwe salon in Apeldoorn.

Door Jos Bosch

De zoveelste trouwe klant verlaat dez ewarmste dag van de week de zaak na te zijn geknipt en geeft aan, dat ze de volgende keer samen met haar ouders naar de nieuwe salon in Apeldoorn komt. “Zo zijn er al best veel klanten die hebben aangegeven straks wel naar Apeldoorn te komen. De eerste afspraken zijn ook al gepland” aldus Melanie. Haar klanten komen niet alleen uit Terwolde maar ook uit de omliggende dorpen Welsum, Nijbroek en zelfs Vaassen. Een stukje rijden voor de kapster omdat het je zo goed bevalt is voor velen geen probleem.

Aandacht voor de klant

Hoewel nog super jong, was het de vurige wens van de onderneemster om een kleine 15 jaar geleden de kapsalon over te nemen van de toenmalige eigenaresse. De zaak onderging een ware metamorfose en Melanie werkte met veel plezier in haar sfeervolle salon. Een vakvrouw met aandacht voor de klant en betrokkenheid bij de mensen, dat zo goed past in een dorpsgemeenschap. Vragen hoe het met die en gene gaat, kan een klant niet naar de salon komen dan gaat Melanie op huisbezoek en ook bij condoleances van families steekt Melanie de familie een hart onder de riem.


Einde huurcontract

“Vijf jaren geleden werd mij de huur al opgezegd maar de verhuurder was destijds te laat en dus werd het contract verlengd met vijf jaar.” Kortom, ze was feitelijk al ‘gewaarschuwd’ dat de verhuurder opnieuw de huur zou willen beëindigen en dat gebeurde januari dit jaar. Aangezien de verhuurder/eigenaar het pand wilde verkopen, gaf Melanie aan het pand wel te willen kopen. “Het was na de derde sluiting wegens corona, dus ik was wel heel voorzichtig. De laatste twee jaren waren moeilijk, er was geen balans in het werk, maar toch ben ik zelf het gesprek aangegaan.”

De wijze waarop de beëindiging van de huur tot stand is gekomen, heeft bij Melanie tot frustraties geleid. De verkoop werd niet aan haar gegund maar aan iemand anders, inwoner uit Terwolde en eveneens bedreven in het kappersvak. Melanie: “Ik denk dat het heeft meegespeeld dat ik geen echte Terwoldenaar ben, al werk ik hier al 15 jaar. Heb me er uiteindelijk maar bij neergelegd, al heb ik het er moeilijk mee. Hoe het allemaal is gegaan is mijns inziens niet eerlijk”.

Een nieuwe salon

Het was makelaar Carla Douwma uit Terwolde die Melanie tipte over de kapsalon in Apeldoorn. Het blijkt de voormalig werkgeefster van Melanie te zijn. Eigenaresse Renée van der Heide wil de zaak stoppen na eveneens loodzware jaren én geen opvolging. “Renée heeft het liefste dat de salon blijft bestaan op de huidige locatie. Ze blijft ook meewerken in de zaak, maar kan straks alle zakelijke beslommeringen naast zich neerleggen. Verder wordt ons team vanaf 1 augustus versterkt door Silke en Romee. Silke liep eerder stage bij Melanie en Romee is de huidige stagiaire.

De salon in Apeldoorn, gelegen aan de Schotweg, zal eveneens MB Hair Fashion gaan heten. De komende dagen zal daar het nodige worden verbouwd om ook die salon een eigentijdse look te geven. De losse spullen gaan over van Terwolde naar Apeldoorn. Melanie: “Mijn huurcontract in Terwolde loopt tot februari 2023, dus ik heb alle tijd.” Melanie vervolgt: “Voor mij is het ook nieuw en spannend om straks in Apeldoorn te starten, maar ook daar is het ‘ons kent ons’. Ben er nu af en toe al een middag om wat uren mee te draaien. Ook in Apeldoorn ontmoeten mensen elkaar bij de kapper, halen elkaar zelfs op. Waar gebeurt dat nog?”

‘Onwijs bedankt!’

“Graag wil ik nog eens extra vermelden, dat ik de klanten onwijs wil bedanken voor de mooie jaren in Terwolde. Daarbij heet ik ze van harte welkom aan de Schotweg 33 in Apeldoorn. Bel gerust voor een afspraak met 055-5216510!”

woensdag 27 juli 2022

Deel dit bericht