Met een blijvende herinnering afscheid

Vrijdag 9 juli vond het laatste afscheid van de dorpen plaats. De heer Penninx en zijn vrouw namen op landgoed Beekzicht afscheid van het dorp Voorst. Aankomend op het landgoed liepen beiden langs foto’s welke in corona tijd gemaakt waren van bewoners. Deze foto’s en verhalen worden in september in een boek uitgegeven.

Namens alle Voorstenaren werd het echtpaar welkom geheten door Henk Wijtenhorst. “Ik kan mij met veel lovende woorden tot u richten”, sprak Henk. “Maar deze wil ik ook richten tot uw vrouw. Zij gaf u ruimte en steun in de breedste zin van het woord.

Voor presteren een onontbeerlijke steun.”

Henk: “U was als voorzitter van de gemeenteraad hoeder van het democratische proces. Velen genoten van uw manier van begeleiden.” De manier van proces begeleiden, het inzicht hebben verwoordde hij met de woorden ”U heeft het allemaal in uw vingers.

U boeit mensen met een speech tot het eind.”

De burgemeester werd tevens bedankt voor het aanwezig zijn bij evenementen zowel in woord als in daad. Er werd gerefereerd aan het tv programma “Zomer in Gelderland” waaraan Voorst deelnam in 2012. De heer Penninx werd in de ochtend verzocht

’s avonds spreekstalmeester te willen zijn. Hij twijfelde niet en was snel ter plekke. De programmaleiding ging eerst niet akkoord, maar de Voorstenaren hielden voet bij stuk. Er was immers maar één iemand daarvoor geschikt, de burgemeester.

Een beetje verlegen stapten Carlijn en Lisette naar voren.

De burgemeester kreeg van Lisette een boek aangereikt met tekeningen van alle leerlingen van beide basisscholen en mevrouw Schreurs nam een prachtig boeket bloemen in ontvangst van Lisette.

Vervolgens mocht het echtpaar zelf het cadeau onthullen dat hen aangeboden werd door de bewoners van Voorst. Bewondering en blijdschap was van beide gezichten af te lezen bij het zien van de houtsculptuur “golfspeler” gemaakt door Thomas Weijenberg.

Eva Liem, dorpscontactpersoon Voorst, overhandigde de heer Penninx de foto welke van hem door Aukje werd genomen voor het boek “Voorst in tijden van corona”, met daarbij een waardebon. In september kan er een exemplaar opgehaald worden.

Alvorens het informele gedeelte begon dienden er nog enkele quizvragen beantwoord te worden. Kennis m.b.t. verschillende facetten van het dorp Voorst werden getoetst. Mevrouw Schreurs bleek ook goed op de hoogte te zijn.

Aan de vele tafels werd er met de heer Penninx en zijn vrouw van gedachten gewisseld onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes.

De houtsculptuur werd in de auto gezet en zal in de tuin van het echtpaar voor een blijvende herinnering zorgen aan het dorp Voorst.

woensdag 14 juli 2021

Deel dit bericht