Met hart en ziel ouder worden

TWELLO- Dinsdag 24 november wordt er in de bibliotheek Twello een B&IT-lezing door Marleen Oosterhof gegeven. Bij het ouder worden krijgen we steeds meer te maken met lichamelijke en psychische beperkingen. Dat heeft een zingeving. Want nader beschouwd geven juist deze ongemakken ons de kans onze geestelijke aspecten dieper te verkennen en te ontwikkelen. De kunst is wel om je oude manier van leven onder de loep te nemen, nog te verwerken wat aandacht vraagt en je leven in het hier en nu steeds weer bij te stellen aan wat nog mogelijk is. Bijvoorbeeld: als we de waarde van vergeetachtigheid leren verstaan, kan een ziekte als dementie milder verlopen. Soms zelfs kan uitbreiding geheel gestopt worden.

Als we leren begrijpen dat ons lichaam geschiedenis heeft geschreven, kunnen veel lichamelijke beperkingen milder verlopen of kan uitbreiding soms nog gestopt worden. Als we de zingeving van depressie en angsten leren inzien, kunnen we er profijt van hebben als deze gevoelstoestanden ons overvallen. Na een inleidende lezing over deze onderwerpen is er alle gelegenheid voor een dialoog. Voor deze lezing verwacht de organisatie meer bezoekers dan er in de bibliotheek aanwezig mogen zijn. Daarom heeft de spreekster toegezegd dat ze de lezing twee keer wil houden, om 19.00 uur en 21.00 uur. Alleen de lezing van 21.00 uur heeft nog voldoende plekken vrij.

De entreeprijs is € 8,50. Aanmelden is verplicht bij bi.twello@gmail.com

De partner van Marleen kreeg zes jaar geleden de diagnose ‘beginnende dementie’. Dat proces is inmiddels gestopt. Zij stelde een boek samen over de verandering van leefstijl die bij hem en vele anderen tot dit resultaat leidde op grond van inzichten van De Vrije Mare. Titel: ‘Dementie anders belicht, hoe uitbreiding van dementie te voorkomen’. Dit boek is gratis als e-book te downloaden via: www.devrijemare.nl/newlightondementia zowel in het Nederlands als het Engels

woensdag 28 oktober

Deel dit bericht