Minimarkt bij Loka Groot Voorst

Regio- Zaterdag 22 juni organiseert Loka Groot Voorst een minimarkt bij het vaste uitgiftepunt: Pampus in Wilp. Op deze markt worden allerlei leuke en verse producten aangeboden van lokale ondernemers. Wie Loka Groot Voorst nog niet kent, kan ook meteen gratis kennismaken met deze unieke lokale ‘boodschappendienst’.

Eigen teelt of fabricaat
Op de minimarkt kunnen lokale ondernemers en ook hobbyisten gratis een kraampje bemensen om hun producten aan te bieden van eigen teelt of van eigen fabricaat. Van groenten en fruit tot kruidenthee, van honing tot zuivelproducten, maar ook van sieraden tot kleding en van schoonheidsproducten tot natuurlijke schoonmaakmiddelen; de variëteit aan streekproducten is indrukwekkend! En vrijwilligers bakken ter plekke stapels heerlijke pannenkoeken, gemaakt van eieren, meel, spek, melk en jam van Loka-producenten.

Onderlinge verbinding
Loka Groot Voorst is een initiatief van een aantal enthousiaste Voorstenaren, die in navolging van Apeldoorn en Epe deze ‘plaatselijke boodschappendienst’ hebben opgezet. Iedereen die zich inschrijft als deelnemer (waarbij standaard wordt gevraagd of je zelf ook een actieve bijdrage wilt leveren), kan hier zijn inkopen doen. Uiterlijk dinsdag geef je via de website van Loka op wat je wilt bestellen, die bestellingen worden doorgegeven aan de deelnemende leveranciers, waarna de kratten boodschappen op zaterdagochtend worden opgehaald door vrijwilligers. De deelnemers kunnen hun bestelling vervolgens ophalen bij Pampus, waarbij de meesten graag ook even de tijd nemen voor een kopje koffie en een babbeltje. Zo werkt Loka dus ook als sociaal project; onderlinge verbinding staat hoog in het vaandel.

Meer info
De minimarkt/kennismakingsbijeenkomst op 22 juni is gratis en er zijn nog kraampjes beschikbaar. Iedereen is welkom van 10:30 tot 12:30 uur. Wil je je aanmelden als standhouder mail dan naar: info@lokagrootvoorst.nl Meer info over Loka Groot Voorst vind je op www.lokagrootvoorst.nl.

woensdag 12 juni 2024

Deel dit bericht