Modevakschool All-Fashion viert 35-jarig jubileum

Tw- Het is september 1989 wanneer Ria Nijland-Bakker klaar is met de opleiding tot coupeuse-lerares en besluit in Twello modevakschool All-Fashion te beginnen. De garage aan het Molenveld wordt verbouwd en de eerste dames melden zich al snel. Na heel wat jaren besluit Ria 18 jaar geleden dat het tijd is voor een nieuw onderkomen met nog meer ruimte en vertrekt naar de Weteringstraat.

Naast een grote kniptafel staan er diverse naaimachines klaar zodat niemand hoeft te slepen met een eigen machine. Ze geeft les aan een zeer divers gezelschap leerlingen, van tieners tot werkende veertigers met drukke banen, en van jonge moeders tot oma’s die de 70 al ruim gepasseerd zijn. En dat maakt het erg leuk. Ria geniet iedere dag van de contacten met alle leerlingen. De ene groep is rustig, de andere groep heel druk, maar allemaal gezellig. Er wordt hard gewerkt met prachtige resultaten, maar er wordt ook veel gelachen, gekletst en ja, ook gehuild. Lief en leed wordt gedeeld, zeker in groepen waar de dames al langere tijd met elkaar optrekken. Modevakschool All-Fashion is inmiddels een begrip in de wijde regio, van Apeldoorn tot Deventer en van Vaassen tot Brummen, allen weten de weg naar Twello te vinden. Ria is kritisch, alles wat op les gemaakt wordt is immers haar visitekaartje. Dus moet er soms ook wel eens wat worden uitgehaald. Maar uiteindelijk willen leerlingen zelf natuurlijk ook in de mooiste creaties rondlopen. Want hoe leuk is het, om een compliment te krijgen over je mooie outfit en dan trots te kunnen zeggen: “dat heb ik zelf gemaakt!”

Dat naaien nog steeds onverminderd populair is blijkt wel uit de wachtlijsten die ze heeft. Aan stoppen denkt Ria voorlopig ook nog niet, al is de pensioenleeftijd inmiddels bereikt. Maar zolang ze er nog zoveel plezier in heeft gaat ze door. Het 35-jarig jubileum werd onlangs met alle leerlingen gevierd. Nu is het tijd voor vakantie, op naar seizoen 36.

woensdag 3 juli 2024

Deel dit bericht