Mogen we bij jullie wonen?!

Hoe brutaal mag je zijn om een droom waar te maken?! Dat vroeg ik me af voordat ik deze oproep uw prachtige gemeente in durfde te slingeren. Sta je niet meteen 1-0 achter? Is dit niet precies waar ‘het westen’ bekend om staat? Oftewel: is het wel gepast? Het feit dat u dit nu leest betekent dat ik het risico heb genomen.

Wij zijn Charlotte, Koert-Jan, Keetje en Fritzi. Een gezin in de bloei van ons leven en zoeken een mooie vrije plek in de gemeente Voorst en omstreken om ons te settelen.

Ja…wij zijn inderdaad randstedelingen die hun geluk willen beproeven in deze bijzondere tijd van bezinning en onzekerheid. Niet erg origineel, want we hebben gemerkt dat we zeker niet de enigen zijn! Maar we spelen al veel langer met het idee. Hebben gezocht, maar nog niet gevonden. Dus…tijd om onze zoektocht een nieuwe impuls te geven!

We vinden Voorst een prachtige en bijzondere gemeente waar we graag onze toekomst zouden willen instappen. Misschien is het niet helemaal toevallig dat deze gemeente ons aantrekt, want Charlotte heeft roots liggen in Gietelo. Zij is inmiddels omgeschoold tot docent Nederlands en wil dat beroep blijven uitoefenen als we verhuizen.

Ikzelf werk als presentator. Onder andere voor een landelijk tv-programma waarvoor ik het hele land doorkruis. Ik durf te zeggen dat ik ons mooie land inmiddels goed ken. Maar ik vind oprecht de driehoek Deventer-Zutphen-Apeldoorn het allermooiste stukje Nederland. En wij ervaren in de gemeente Voorst en omliggende dorpen een heel prettige mentaliteit. Bovendien ben ik niet (meer) gebonden aan de randstad en besef ik inmiddels dat jullie gemeenschap centraler ligt dan het Rijksmuseum.

We wonen nu in een zeer gewild stukje Amsterdam Noord. Nee….niet in een krappe bovenwoning. Niet bedolven onder de toeristen. Niet in een Air BnB-straat. Maar wel in een deel van het land waar het tempo 160 km/u is. Waar mensen onzeker en verbaasd opkijken als je ze gedag zegt. Waar ‘ontspannen’ vaak alleen een ingepland agendapunt is.

Ja…we hebben een droom, maar we zijn niet naïef. We geloven niet in sprookjes. We geloven niet dat tussen de mooie Hanze steden alles anders is. Hoewel we in dit geval wèl geloven dat het gras groener is bij de buren.

We zien onszelf leven in een vrijstaande woning (liefs rietgedekte woonboerderij) aan de rand van een dorp, met ruimte om het huis. Een gastenverblijf lijkt ons ook prettig. Of de mogelijkheid daartoe. We zien niet op tegen een verbouwing. We hebben al contact met makelaars die actief zijn in de gemeente Voorst en omstreken. En uiteraard struinen we Funda af.

Concreet gezegd zoeken we contact met mensen die plannen hebben om hun vrijstaande woning in deze gunstige verkoopmarkt te verkopen met of zonder makelaar. We kunnen snel schakelen (160 km/u;)). Uiteraard tegen een marktconforme prijs. We horen het heel graag. Geheel vrijblijvend. Op naar de tweede helft van ons leven!

Koert-Jan de Bruijn

mogenwebijjulliewonen@gmail.com

woensdag 24 februari 2021

Deel dit bericht