Molen de Ooievaar en molenaar Bökkers uit elkaar?

TERWOLDE- Hoewel bekend is dat een weldenkend mens alle berichten die op Facebook geplaatst worden niet altijd even serieus moet nemen, is vlak voor de deadline van dit blad een bericht geplaatst door de familie van molenaar Bökkers uit Olst, dat er niet om liegt.

Broer van de molenaar, Hendrik Jan Bökkers, laat namelijk weten dat de stichting Herbouw Terwoldse Molen op een volgens hem nogal onbehoorlijke/onbenullige wijze zijn broer per 31 december a.s. de huur heeft opgezegd en gesommeerd om molen en terrein dan schoon op te leveren. De Groep Vrienden van de Terwoldse Molen en de ondersteunersgroep staat los van de stichting die de huur heeft opgezegd. De Vrienden van de Terwoldse Molen geeft te kennen de situatie te betreuren. De familie Bökkers is daar volgens Hendrik Jan volledig door uit haar doen. Vader had door de emoties die loskwamen bij de brand van ruim twee jaar terug van de molen grote gezondheidsproblemen opgelopen en broer en schoonzus zijn nu in één volgende klap hun bedrijf kwijt. Hij verwijt de eigenaren van de molen dat zij het onderhoud van de molen jarenlang hebben laten versloffen en vraagt zich af of het vrolijk draaien van de molen zoals door de Vrienden van de Terwoldse molen is toegezegd, zonder molenaar te realiseren is. Hij meldt dat hij er geen traan om zal laten als rond 31 december de molen door een onvoorzichtig afgestoken vuurpijl wordt geraakt en tot de grond toe afbrandt.

Bovenstaande is één mening, er is natuurlijk ook een andere realiteit. De molenaarsfamilie Bökkers heeft de molen in het verleden kennelijk tegen een lagere prijs kunnen huren, waarnaast volgens ingewijden ook nog eens jarenlang geen indexatie van de huurprijs plaatsvond. De molen werd bovendien volgens het huurcontract oneigenlijk gebruikt omdat er nevenactiviteiten plaatsvonden zoals detailhandel en bakkerijwerkzaamheden. Al met al een onverkwikkelijke zaak, waarbij voorlopig enkel verliezers zijn te betreuren.

woensdag 4 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws