Muziekvereniging Ons Genoegen Terwolde coronaproof het nieuwe jaar in

Terwolde- Coronaproof én op een persoonlijke manier je jubileum met een (nieuwjaars)borrel vieren, hoe doe je dat? Over deze vraag moest het bestuur van muziekvereniging Ons Genoegen zich de afgelopen weken buigen. Alle creativiteit werd uit de kast gehaald en het bestuur kon op pad.

Het was een bijzonder jaar voor het verenigingsleven. Men zag elkaar bijna niet en bijna alle activiteiten moesten afgelast of uitgesteld worden. Toch hebben de muzikanten uit Terwolde, ondanks én dankzij de huidige maatregelen, mooie dingen gedaan. Het bestuur heeft samen met de leden bewezen dat ze altijd en in elke situatie innovatief zijn. Er werden o.a. door enthousiaste leden muziekfilmpjes gemaakt en deze werden gebundeld tot een volwaardig orkest en gepost op social media. En als men niet naar de nieuwjaarsborrel mag komen, komt de borrel gewoon naar hen!

Nieuwjaarsborrel
Er wordt geproost op het komende jaar en teruggeblikt op het afgelopen jaar. Jubilarissen worden gehuldigd en iedereen wordt bedankt voor zijn/haar inzet. De nieuwjaarsborrel is elk jaar weer een belangrijke start van het jaar voor muziekvereniging Ons Genoegen. Dit jaar ging alles anders maar niet minder speciaal.

Afgelopen weekend ging het bestuur op pad met borrelpakketjes, samengesteld door molen de Ooievaar uit Terwolde. Ook brachten zij een videoboodschap met een speech van voorzitter Tom Korderijnk en een korte filmcompilatie van huldigingen van jubilarissen welke een week tevoren had plaats gevonden. De leden sloten de avond gezamenlijk af met de borrel en de hapjes uit het pakket via de NieuwjaarsSkype.

Jubilarissen
De week voorafgaand aan de borrel ging het bestuur ook al op pad om de jubilarissen, geheel coronaproof, te huldigen. Een groot aantal verenigingsjaren bij elkaar opgeteld en het bestuur vond dat dit niet zo maar voorbij kon gaan.

Als eerste werden de ‘senior’ leden bezocht. Ereleden Wim van Vemde en Wim Horstman, resp. 70 en 65 jaar lid, zijn beiden altijd nog erg betrokken en op dit moment beiden één van de langst verbonden leden aan de vereniging. Hannie Zweers, 60 jaar lid, was destijds één van de eerste vrouwen in het orkest. Erik Zweers, Esther Brouwer, Jolanda de Graaf en Connie van Mourik werden gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap. Naast dat zij al 40 jaar samen muziek maken spelen zij allemaal een belangrijke rol binnen het vrijwilligerswerk binnen de vereniging en zijn zij onderdeel geweest van het bestuur. Tot slot werden Hermien Teunissen, Anne Gronert, Anouk Boveree, Jelmer Bellert en Roos Korderijnk gehuldigd voor hun 12,5 jarig jubileum.

woensdag 13 januari 2021

Deel dit bericht