Muziekzomer met het Atmos Ensemble

Wilp- In de Dorpkerk van Wilp kunnen bezoekers op woensdag 11 augustus genieten van het Atmos Ensemble. Dit is een kamermuziekensemble bestaande uit: Willem-Jan Hendrickx op trompet, Cédric Delvaux op saxofoon en Mike Docters op piano. Voor de voorstelling in de Muziekzomer treden zij op met actrice Jolien Janssens, die het verhaal vertolkt.

​Salotto Amoroso, dat zoiets betekent als lieflijke salon, is een muziektheatrale voorstelling over verlangen, over een zoektocht naar het goede, het ware, maar niet perse het schone.

‘Atmos’ komt van het Italiaanse woord ‘atmosfera’, ofwel ‘sfeer’. Dit is precies waar dit kamermuziekensemble dan ook naar streeft. De musici proberen een sfeervolle ervaring te creëren door enerzijds hun repertoirekeuze en anderzijds hun samenwerking met andere kunstvormen zoals theater en beeldende kunst. De unieke samenstelling van instrumenten geeft het Atmos ensemble de mogelijkheid om een heel nieuwe waaier aan klankkleuren te creëren. Op hun programma staan zowel originele werken als transcripties, evenals samenwerkingen met hedendaagse componisten en andere musici. De voorstelling is te zien en te beluisteren op woensdag 11 augustus om 20.00 uur. Voor kaarten en meer informatie: www.dorpskerkwilp.nl

woensdag 28 juli 2021

Deel dit bericht