Muzikale avond met Frédéric Dorfmann bij Allliance Francaise

zutphen- Alliance Française heeft op donderdag 14 november om 20.00 uur Frédéric Dorfmann, le troubadour des Carrefours, te gast met zijn programma ‘Le beau Serge, acteur-chanteur‘, een ode aan Serge Reggiani’ in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 in Zutphen.

Frédéric Dorfmann brengt deze avond zingend en vertellend een hommage aan Reggiani. In de jaren zestig-zeventig was Reggiani een van de meest gevierde vertolkers van het Franse chanson. Hoewel hij al ruim 40 was toen hij begon te zingen, maakte zijn ruige imago hem populair bij zowel jongere als oudere luisteraars. Met het klimmen van de jaren werd hij meer en meer erkend als een van de beste vertolkers van het Franse chanson die de poëzie van onder anderen Charles Baudelaire en Jacques Prévert dichter bij het publiek bracht. In ‘Le Beau Serge, acteur-chanteur’ zult u veel bekende chansons herkennen zoals: Les Loups, Ma Liberté, Ma Solitude, Sarah en uiteraard Ma Dernière Volonté (Laat me), die tot zijn sterkste chansons worden gerekend.

Het leven van Frédéric werd in de jaren 60-70 sterk getekend door deze zanger-dichter Serge Reggiani. Dankzij hem heeft hij als opstandige puber de poëzie van Prévert, Vian en Baudelaire ontdekt. “Als Reggiani praat en zingt worden waardevolle woorden, trotse woorden, vrije woorden herboren. Wees niet bang: het zijn vredelievende, ongevaarlijke woorden. Het zijn woorden van… liefde… woorden van… Serge Reggiani.”

Frédéric Dorfmann is een Fransman, docent Frans en woonachtig in Nederland. Hij heeft als zanger van Franse chansons zijn sporen verdiend. In 1998 heeft Frédéric Dorfmann bij het Concours de la Chanson de publiekprijs gewonnen.

Voor een ieder die van Franse chansons houdt wordt het een mooie en nostalgische avond. De chansons worden in het Nederlands treffend ingeleid, het is dus niet nodig om de Franse taal machtig te zijn om van de chansons van Frédéric Dorfmann te genieten.

Leden Alliance Française en middelbare scholieren gratis toegang. Andere belangstellenden betalen slechts € 7,50 entree.

woensdag 6 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws