Na 30 jaar is het net gevallen voor volleybalgroep “de Teugseweg”

Teuge- Op een zomerse avond in juni 1991 had Dea Schipper met broer en zus Peter en Martine afgesproken voor een potje volleybal bij ons in de wei. Ook de buurtjes gebeld om te vragen of ze ook zin hadden in een potje volleybal. De belangstelling was verrassend groot. Een gespannen touw was ons volleybalnet. Na een sportieve avond werd er besloten dat dit voor herhaling vatbaar was.

Vanaf dat moment werd er iedere dinsdagavond gevolleybald in de schapenwei. Er werd een net gevlochten door Gerben. Hij maaide iedere week het veld en zette het veld uit met rood/wit lint. Net vóór we begonnen met volleyballen, werd de schapenstront uit het veld geharkt. En zo kon iedereen op zijn eigen niveau en met zijn eigen (soms hilarische) techniek meedoen. Er werd besloten om 2,50 gulden per deelname te betalen. Dit ging niet via pinnen of een tikkie, maar gewoon in een (schoon) frietsaus emmertje. Daar werden groene rakkers, limonade en chips voor gekocht. Want iedere volleybalavond werd afgesloten met een drankje en een paar zakken chips. Als een deelnemer jarig was geweest, dan trakteerde hij/zij met de nodige drank ennnn chips. We waren echte spaarders. Al snel konden we een echte wedstrijd volleybal kopen. Na jaren werd er ook een origineel volleybalnet gekocht. We waren koning te rijk!! Er werd besloten om met toernooien in de buurt mee te doen. Maar we hadden geen naam. Er werden allerlei namen geopperd. Uiteindelijk werd het simpelweg “de Teugseweg”. We deden aan alle toernooien in de buurt mee. Meestal op gras, maar ook in de manege. 6 tegen 6, 4 tegen 4, niks was ons te gek. De prestaties werden steeds beter. De ballen gingen steeds harder over het net. Sommige volleybalsters waren zelfs bang voor de bal en kropen in elkaar als er weer zo’n harde bal aan kwam. We kwamen elke keer met een prijs thuis. Er werd zelfs een prijzenkast aangeschaft. Deze hing aan de muur in de varkens schuur (onze kantine). Ook deden we mee aan de zeskamp die ieder jaar georganiseerd werd door Peco. Jong en Oud deed mee. Wat een plezier hebben we gehad met de spelletjes die me moesten doen. We waren een ongetraind, gemotiveerd team. De eigen gebakken spacecake van Jan Mulder en de snoepjes en slaatjes van Wil v/d Hoek gaven ons extra power!! Nadat we een jaar in witte T-shirts hadden gevolleybald, heeft Bloemen Jopie ons ruim 5 jaar met T-shirts gesponsord. Vanaf dat moment kwamen we als een professioneel team op de toernooien. Ruim 20 jaar heeft autobedrijf Weijers ons gesponsord met T-shirts. Super tof dat we met het logo van deze 2 bedrijven aan de Teugseweg mochten volleyballen. In het begin werd er alleen in de maanden mei t/m augustus gevolleybald. Na een paar jaar werd de gymzaal in Teuge iedere dinsdagavond afgehuurd. Daar werd een balletje geslagen van september t/m april. Soms werd er getracht een training te geven, maar de voorkeur ging uit om anderhalf uur partijtjes te doen. De laatste jaren hebben we alleen nog maar in de gymzaal gevolleybald.

Vanwege leeftijd, gezondheidsklachten en een afnemend aantal deelnemers is het net gevallen. We kijken terug op een gezellige, sportieve, maar vooral betrokken volleybalgroep.

woensdag 21 juli 2021

Deel dit bericht