NATUURMONUMENTEN ZOEKT VRIJWILLIGERS VOOR TOEZICHT EN NATUURBEHEER

Regio- Het vrijwilligersteam van Natuurmonumenten zoekt versterking in de regio Brummen, Hall en Empe. Naast twee vrijwilligers natuurbeheer voor landgoed Leusveld gaat het om een nieuw team van vrijwillige toezichtboswachters in de IJsselvallei.

Natuurmonumenten wil een nieuw team van tien tot vijftien vrijwillige toezichtboswachters gaan opzetten voor de natuurgebieden Empese en Tondense Heide, landgoed Voorstonden en landgoed Leusveld. Tijdens de weekenden en vakantieperioden staat professioneel gastheerschap van Natuurmonumenten voorop. Vanaf de vrijwilligersruimte op landgoed Voorstonden of landgoed Leusveld fietsen en wandelen de vrijwillige toezichtboswachters in duo door de verschillende gebieden. Ze vertellen enthousiast over het werk van Natuurmonumenten en spreken bezoekers aan wanneer zij zich niet aan de toegangsregels houden. De vrijwilligers krijgen voor de toezichtronde een elektrische fiets in bruikleen.

Twee vrijwilligers natuurbeheer landgoed Leusveld

Voor de beheergroep op landgoed Leusveld is Natuurmonumenten op zoek naar twee extra vrijwilligers die het leuk vinden om te ondersteunen bij de beheerwerkzaamheden. Samen met andere vrijwilligers steken zij één keer per week op vrijdagochtend de handen uit de mouwen. De werkzaamheden gebeuren in overleg en bestaan onder andere uit snoeiwerk langs de paden, onderhoud van de recreatieve voorzieningen, het beheren van de vlindercorridor en het maaien van bijzondere graslanden. Het startpunt is de vrijwilligersruimte op landgoed Leusveld in Hall.

Steun jij het werk van Natuurmonumenten en wil je een steentje bijdragen? Kijk dan op www.nm.nl/toezicht-ijsselvallei en www.nm.nl/natuurbeheer-leusveld voor de volledige vacatureteksten en reageer voor 1 maart 2023.

woensdag 25 januari 2023

Deel dit bericht