Nier Donor gezocht

Regio- Ik had nooit gedacht dat ik dit zou doen, maar wil toch een oproep doen.. Mijn naam is Joritha Bruntink en ik ben 21 jaar. En ben mijn hele leven al moe en veel hoofdpijn. Dit wordt steeds erger.

Sinds eind mei 2020 ben ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis en zijn ze erachter gekomen dat ik een terminale nierziekte heb die al is begonnen in mijn jeugd, wat ik niet wist. Mijn nieren werkte allebeide maar voor 12%. Deze week ben ik voor de maandelijkse controle geweest en ben achteruit gegaan in nierfunctie. Ze werken nu nog voor maar 9% en ben wederom 2.5 kg afgevallen en weeg nu nog 44 Kg . Ik verwacht binnen een aantal weken aan de dialyse te moeten beginnen. Mijn bloedgroep is O positief. Ik ben zelf helemaal gescreend en goed gekeurd. Ik heb de eerste afspraken staan in september in het Radboud ziekenhuis te Nijmegen voor een intake gesprek voor de transplantatie. Mijn directe familie hebben zich laten testen en hebben een andere bloedgroep. Ik ben er kapot van, want mijn leven staat helemaal op zijn kop.

Ik ben nu met spoed opzoek naar iemand die zijn of haar nier aan mij wil afstaan. Het zou mijn leven redden en ik zou super dankbaar zijn.

Het mag ook een cross over transplantatie worden. Mijn beide ouders en mijn broer willen daar graag aan mee werken.

Als je iets voor mij kan betekenen, stuur mij dan een Privé bericht via facebook.

Delen word heel erg gewaardeerd!

Groetjes, Joritha Bruntink

woensdag 26 augustus

Deel dit bericht