Nieuwe voorzitter Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk

Twello- Met ingang van een 1 augustus j.l. is Jan Werkhoven toegetreden als bestuurslid van Stichting Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk.

Direct na zijn aantreden heeft het bestuur besloten Jan als hun voorzitter te kiezen. Omdat de voorzittershamer ontbrak is de foto wat later tot stand gekomen. De interim-voorzitter Cees van den Berg (rechts) draagt de symbolische en speciaal ontworpen voorzittershamer graag aan Jan over. De bijzondere zogenaamde vuisthamer (klopper) is een eigen ontwerp en in eigenhuis vervaardigd. Dat de hamer van eikenhout is gemaakt hoeft verder geen betoog. Immers alles wat je aan de Wilpsche Dijk ziet, straalt naar Hollands eikenhout van eigen (veelal) lokale bodem. Naast de voorzittershamer maakt de Stoom Houtzagerij bijzondere mooie tafelbladen (boomstamtafels) geheel naar wens van de klant.

Waarom de Stoomhoutzagerij Jan?

Simpel: Het werken aan een circulaire en duurzame maatschappij en wereld moet als voorbeeld in de Stoomhoutzagerij tot uiting komen. Dus de Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk, samen met de vele enthousiaste vrijwilligers, helpen in oude luister verder te herstellen als industrieel erfgoed en als praktisch circulair voorbeeld doorgeven aan de vele generaties na ons. Stichting Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk behoort tot het lokale en provinciale culturele erfgoed. Dit alles mede ook met volle inzet van het bedrijfsleven, gemeente Voorst, provincie Gelderland en andere maatschappelijke en financiële ondersteuning. Het duurzaam, circulair en veilig mede organiseren van mensen en middelen, het hergebruiken van materialen en machines is voor mij een belangrijke maatschappelijke en zingevende uitdaging. Samen werken, plezier maken en onszelf betekenisvol inzetten, daarmee kunnen we heel veel bereiken en laten zien, alleen kan ik niets.

Voor meer informatie: www.wilpschedijk.nl

Telefoon: 06-49658927

woensdag 30 augustus 2023

Deel dit bericht