Nieuwjaarsborrel C.V. de Lollebroek

WILP-ACHTERHOEK- Afgelopen zondagmiddag 12 januari was weer de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van Carnavalsvereniging de Lollebroek.

Prins Derk-Jan (Kempink) de 3e van de Barteld en weer terug naar Broekersgat en zijn adjudant (Pieter-Jan Overkamp) heetten traditiegetrouw iedereen bij binnenkomst van harte welkom. Naast de Raad van 11, Jeugdraad, majorettes en het bestuur kwam ook menig lid iedereen even de beste wensen brengen in de goedgevulde zaal van Restaurant Bosgoed.

Vervolgens was het aan de voorzitter om terug te blikken op het succesvolle afgelopen jaar, maar vooral ook vooruit te blikken op het komende carnavalsseizoen. Een bomvol carnavalsweekend van 21 t/m 23 februari met onder andere weer op vrijdag de voorgloeiparty met een stamppotbuffet en aansluitende feestavond. Op zaterdag is er van 15:00 tot 1:00 een doorlopend feest. Op beide dagen staan er ook weer diverse artiesten op het programma, zoals de Paloma’s, maar ook zangers als Dennis Wiltink en Kappie staan op het podium. Daarnaast zijn ook DJ Con Nales en DJ Luppie aanwezig in Broekersgat evenals onze eigen majorettes.

Op de carnavalszondag is er weer de optocht. Na afloop van de optocht zal er bij de prijsuitreiking weer groot feest zijn in de tent met BB’s Partyshow en ’s avonds is er de grote finale met de Mega Carnavalsparty met de BEATCROOKS en DJ Con Nales. Alle activiteiten zullen plaatsvinden in de grote verwarmde feesttent en er zullen het gehele weekend eetkraampjes aanwezig zijn voor de inwendige mens.

Na het carnavalsweekend staan ook het toneel, de Lollebroekse cross en de autorodeo alweer op de agenda van C.V. de Lollebroek komend jaar. Een groep enthousiaste toneelspelers is inmiddels bezig met voorbereiding voor de uitvoering op 27 en 28 maart. Het toneelstuk heet “Help, schoonmoeder komt logeren” en is een komedie in twee bedrijven. Na de succesvolle Lollebroekse cross vorig jaar is er dit jaar op zaterdag 16 mei een spectaculaire nieuwe editie! Evenals andere jaren is er geen wedstrijdelement maar draait het om het plezier en de gezelligheid. Alle type brommertjes, quads en motoren zijn welkom. Op zondag 17 mei zal weer de autorodeo worden georganiseerd, met terug van weggeweest de busjesmanche!

Een woord van dank was er voor de vele vrijwilligers die zich voor de vereniging en alle activiteiten in zetten. Hiervoor is afgelopen jaar samen met stichting dorpsfeesten en stichting theekoepel een vrijwilligers feest gehouden. Voor komend jaar zijn onder meer nog vrijwilligers welkom om te helpen met bardienst op de zondagmiddag en avond tijdens het carnavalsweekend. Hiervoor kan contact opgenomen worden met het bestuur. Mede dankzij inzet van vele vrijwilligers kunnen wij als enige in de regio bijna het gehele weekend gratis entree aanbieden voor het carnavalsweekend.

In het bijzonder werden een aantal op de jaarvergadering benoemde ereleden in het zonnetje gezet en kregen zij een bloemetje aangeboden. Jos en Ans Streppel zijn al jarenlang niet meer weg te denken bij de Lollebroek. Als raadslid en vrijwilliger is Jos vele jaren actief geweest en tegenwoordig helpt hij ook nog bij de bouw van de carnavalswagen. Weet je iets niet, vraag het Jos! Ans is al jaren een vrijwilligster bij Lollebroekse evenementen en zorgt ervoor dat de raad er elk jaar weer piekfijn bijloopt. Ook Gerda Jacobs is benoemd tot erelid en heeft in oktober een speldje ontvangen. Net als Jos en Ans is zij al vele jaren actief betrokken bij de Lollebroek en heeft ze naast de kleding van de raad ook veel foto’s gemaakt en is haar schuur het 2e huis van de raad van elf in het carnavalsweekend. Tot slot is op de jaarvergadering Nolda Rutenfrans voorzien van een speldje als dank voor haar vele jaren bij de Lollebroek, met name haar inzet voor de carnavalsoptocht als lid van de optochtcommissie, waarvoor ze een keurig geschreven kasboekje bijhoudt en zorg draagt voor een goed gevuld lunchpakket voor alle vrijwilligers van de optocht. Ook heeft zij er voor gezorgd dat “kiek’n kost een euro” al jaren verbonden is aan de optocht.

Naast de ereleden werden aftredende raadsleden John Simons en Getty Koldenhof. Getty, 35e prins van de Lollebroek was raadslid sinds 2007 en ceremoniemeester met als lijfspreuk “Kump goed”, en dat was vaak ook zo. Verzorgde elk jaar ook de overheerlijke worstensoep. John Simons, 41e prins, heeft zich ook al 20 jaren lang heel veel voor de vereniging betekend en is nog steeds het bouwadres van de vereniging. Beiden kregen een cadeau aangeboden van de raad.

Tot slot werd aan de aanwezigen het nieuwe logo van de Lollebroek gepresenteerd.

Na het woordje van de voorzitter was het aan de majorettes met een spetterend optreden. Na een verdiend applaus werd de middag verder gevuld met onder meer een grote bingo en verloting waarvoor vele mooie prijzen beschikbaar waren gesteld door ondernemers uit de regio. 3 meter worst, vaste planten, bloembollen en speelgoed gingen naar de winnaars, vrijwel iedereen ging wel met een prijs naar huis! De hoofdprijs (een half varken) ging naar Harm-Jan Boerkamp. Hierbij worden alle sponsoren nogmaals bedankt die dit mogelijk gemaakt hebben.

Al met al was het weer een druk bezochte en erg gezellige nieuwjaarsborrel. Nu op naar Carnaval 2020!

Voor meer info over alle evenementen van C.V. de Lollebroek kijk dan op de website www.cvdelollebroek.nl of op Facebook www.facebook.com/delollebroek/.

Aanmelden voor het buffet kan bij de prins, adjudant of het bestuur.

Inschrijven voor de optocht op zondag 23 februari is nog mogelijk tot 26 januari, zie hiervoor www.pampus-lollebroek.nl. Ook voor deze optocht zijn vrijwilligers nog van harte welkom!

woensdag 15 januari

Deel dit bericht